1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

Zoom h4 i Rode VideoMic Pro?

Dyskusja w dziale 'Postprodukcja i dźwięk do filmu' rozpoczęta przez dedecjusz, 13 Grudzień 2011.

1. dedecjusz Początkujący

Witam wszystkich forumowiczów, jestem nowy na forum i dopiero zaczynam poznawać tajniki dźwięku na planie.
    Kupiłem niedawno rejestrator Zoom H4 i mikrofon Rode Videomic Pro. Niestety nie jestem zadowolony z ostatnich nagrań dialogów, jest jakoś dużo szumów z lokacji i pogłosu. Czy ktoś kiedy operował tego typu sprzętem? Czy da się coś z tym zrobić jeszcze w postprodukcji? Jak uzyskać przyzwoite nagranie dialogu?
    Wcześniej używałem Zoom H4n i Rode Ntg-1, ale wydaje mi się, że to nie kwestia różnicy sprzętu a jedynie odległość na której trzymany był mikrofon (ostatnim razem około 1m od mówiącego). Będę wdzięczny za wszelkie radu
  2. Luke Audio Aktywny Użytkownik

Zawód:
    Realizator Dzwieku
    DAW:
    Pro Tools, Pyramix
    W sumie sam sobie odpowiedziales sobie na swoje pytania.

jedna rada: wyrzuc tego rode Videomic Pro.....przez okno.....daleko.....zebys nie mogl juz potem znalezc....
    i wroc przynajmniej do NTG1 i jak najszybciej zamien go na 3jke...

Share This Page

Użytkownicy znaleźli tę stronę szukając wyrażeń:

1. rode videomic pro

,
  2. rode videomic pro opinie

,
  3. rode pro opinie

,
  4. rode video mic pro opinie,
  5. rode video mic pro,
  6. rode videomic pro recenzja,
  7. zoom H4 na planie,