1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

Miks Zmiksuj to sam: ...po japońsku

Dyskusja w dziale 'Miks i mastering' rozpoczęta przez Rich_studios, 22 Czerwiec 2011.

1. Rich_studios Użytkownik

Zawód:
    handlowiec
    ...Po wielogodzinnych i raczej mało-owocnych trudach zdecydowałem się umieścić ślady mojego zespołu grającego nomen-omen japońską muzykę (przynajmniej w takim języku śpiewa wokalista). Prosiłbym wszystkim doświadczonych mixerów z tego forum o zmierzenie się z tym numerem i umieszczania śmiało swoich rezultatów :) jestem bardzo ciekaw jak zabrzmi to zrobione przez kogoś doświadczonego na super sprzęcie, bym sam mógł z tego czerpać lekcję :) (od razu dodam, że czytałem większość porad dot. miksowania, po prostu umieszczam to w ramach ćwiczeń dla innych, a lekcji dla siebie)

Zatem - do miksowania!

Parę szczegółów:
    - 110 BPM
    - Wszystkie ślady zaczynają się w tym samym miejscu
    - Gitary nagrane piecem lampowym Blackstar HT-STAGE 100 + SM57
    - BASS z DI-BOX
    - Drumsy z midi - zrenderowane sample do poszczególnych śladów

link do śladów: http://www.megaupload.com/?d=BUH00AEG
  2. Rich_studios Użytkownik

Zawód:
    handlowiec
  3. Rich_studios Użytkownik

Zawód:
    handlowiec
  4. jaca Stały Użytkownik

kolega, weż to nagraj jeszcze raz bez tych pyków i z jajem;)
  5. Rich_studios Użytkownik

Zawód:
    handlowiec
  6. Rich_studios Użytkownik

Zawód:
    handlowiec
    na śladach na pewno nie ma pyków...w mp3 też ich nie było. teraz słyszę, że dodając się na soundcloud "magicznie" wystąpiły jakieś trzaski (nie wiem skąd!!!). jeśli komuś się chce to zapraszam do miksów.
  7. Rich_studios Użytkownik

Zawód:
    handlowiec
    .

Załączone Pliki:

Share This Page