1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

Za rzadki lub za gęsty prąd w instalacji elektrycznej na wyjazdach

Dyskusja w dziale 'Q&A - Marcin Bors (zakończone)' rozpoczęta przez Księciunio II, 29 Grudzień 2010.

1. Księciunio II Aktywny Użytkownik

DAW:
    Pro Tools
    Witaj.
    Jak sobie radzisz, z nieprzewidywalnością (gęstością) prądu na wyjazdach. Masz sporo cennego sprzętu, a zasilanie w miejscu docelowym może być dużą zagadką. Posiłkujesz się UPS-ami, miernikami napięcia, czy też masz zawsze w ekipie nieustraszonego elektrycznego, który w mig rozwiązuje takie mini problemy :)

Jak to u ciebie, i przy twoich kilowatach poboru prądu wygląda ? :)

Pozdrawiam
  2. marcin.bors gość specjalny

Witaj!

Rozczaruje Cie, ale niestety nie mam zadnej wiedzy elektrycznej i w sytuacjach problemow z zasilaniem jestem calkowicie bezradny.

Co ciekawe, sytuacje te nie sa domena jedynie sesji wyjazdowych, ale zdarzaja sie w zasadzie we wszystkich znanych mi miejscach.

Moze wylaczajacc RecPublice.

W chwili obecnej projektuje zestaw kondycjonerow sieciowych i stabilizatorow firmy Furman i to co prezentuje miernik jest przerazajace..

Najczesciej u mnie w studio prad oscyluje w okolicach 219 V, a zdarzaja sie sytuacje, w ktorych schodzi ponizej 215V...

Rozpacz.

Czekam wiec na dwa stabilizatory, ktore beda w stanie udzwignac moj kramik.

Oby szczesliwie.

Pzdr

M
    Księciunio II lubi to.
  3. MJK Użytkownik

Zawód:
    konstruktor mechanik
    Zakadajac ze ma byc 230V, to 215 to spadek o 7%. Nic to nie szkodzi normalnym urzdzeniom :)
    W instrukcjach obslugi pisza o tym jakie napiecia urzadzenia toleruja - czyli dzialaja w pelni poprawnie. Z tego co kojaze to sprzety maja tolerancje napiecia nawet do -20%, a -10 to norma.
    Wiec nie pekaj :)
  4. Koltun Przyjaciel dzwiek.org

Zawód:
    inżynier dźwięku, technik backline
    DAW:
    Cubase, Pro Tools
    Które

Który model Furmana chcesz kupić? Nieśmiertelny AR2306 czy nowsza seria P-6900 AR E/ P-1400 AR E?
  5. marcin.bors gość specjalny

Poki co jest juz 5 PL PRO DMC E.

Czekam na kolejne dwa.

Jest juz 7 rackow....

A po nich najprawdopodobniej dwie sztuki 1400.
  6. Koltun Przyjaciel dzwiek.org

Zawód:
    DAW:
    Cubase, Pro Tools

Ten 5 PL PRO DMC E nie stabilizuje napięcia. To tylko (albo aż) kondycjoner i zabezpieczenie przed zbyt wysokim napięciem na wejściu. Nie wiem czy najlepszym rozwiązaniem dla Ciebie nie byłby jeden duży stabilizator (P-6900 AR E) i coś typu 5 PL PRO DMC E w każdym racku do rozdzielenia zasilania pomiędzy wszystkie urządzenia.
  7. marcin.bors gość specjalny

7 sztuk PL PRO DMC E jest do siedmiu rackow.

Na stabilizatory jeszcze chwile musze poczekac.
  8. Koltun Przyjaciel dzwiek.org

Zawód:
    DAW:
    Cubase, Pro Tools
    Przeczytałem Twojego poprzedniego posta troszkę bez zrozumienia. :)
  9. marcin.bors gość specjalny

Duży spokój.

Kolejne Furmany w drodze.

Share This Page

Użytkownicy znaleźli tę stronę szukając wyrażeń:

1. FURMAN P-1400 AR E

,
  2. furman ar-2306

,
  3. furman stabilizator

,
  4. za gęsty prąd,