1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

Miks założenia do nowej formuły konkursu

Dyskusja w dziale 'Miks i mastering' rozpoczęta przez AKYSZ, 24 Sierpień 2011.

1. AKYSZ Stały Użytkownik

proponuję taką formę:
    zbliżenie się brzmieniowo do referencyjnego utworu, z tym, że skoro mixy całości utworów średnio/nijak nam nie wychodzą, może zaczniemy od nauczenia się umiejętności obróbki brzmienia poszczególnych instrumentów?
    np. surowa ścieżka basu i referencja, surowa perkusja i referencyjne brzmienie, surowy wokal i referencyjny?
    do tego, żeby nie było za dużo dłubania, obrabiany będzie np. fragment 30sek.

każdy przygotuje swoją wersję a po zakończeniu głosowania, która jest najbliżej referencji uczestnicy podadzą opis jakie zastosowali pluginy/hardware + ustawienia.

w tym momencie poznamy wspólnie swoje rozwiązania i będzie o czym dyskutować.
    może jak będzie referencja, to i czynni mikserzy się skuszą, żeby nam pokazać jak powinno być.
    może się też okazać, że są różne ścieżki dotarcia do tego samego celu, jak będzie kilka dobrych miksów.

co Wy na to?
    jaca lubi to.
  2. jaca Stały Użytkownik

super. O tym samym pisałem w moim wątku o wojsku:)
  3. sinmix Aktywny Użytkownik

DAW:
    Cubase
  4. dominik.wieczorek Przyjaciel dzwiek.org

Zawód:
    Realizator Dżwięku
    oj powrocil pan obrazalski :) ciekawe na ile

jaca, Twoj plan o zolniezach to byla cpunska historia i nikt tego nie kuma :)
  5. Lolo Stały Użytkownik

Zawód:
    pogrzebacz
    DAW:
    Reaper
    Jaka paranoja, muzyka żywa to teraz hip-hop, a metal to same sample (sorry za off top).
  6. jaca Stały Użytkownik

dziwne, nigdy nie cpalem...ale zawarlem tam wiekszosc dobrych pomyslow i zeby tego nie dostrzec trzeba miec zla wole ;) ... jak i w innych konkursach.

ja nie wiem skąd masz takie info o metalu. owszem stopa tak reszta obowiązkowo zywiec, chyba że kapela z garażu to sam rozumiesz;)
    Zresztą , jak tu sample gitary, basu i wokalu powklejać to nie wiem;)

Share This Page