1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

Yamaha Subkick

Dyskusja w dziale 'Nagrania i edycja' rozpoczęta przez jan_bz, 6 Październik 2011.

1. jan_bz Początkujący

witam.
    próbował ktoś:wygląda na werbel w stopie.widzę jeden mikrofon pojemnościowy.po niedzieli bede próbował.może jakieś sugestie.
    20_n.jpg
    carrtmann lubi to.
  2. jacek.mixer Administrator

Zawód:
    mikser
    DAW:
    Pro Tools
    To Yamaha Subkick, taki mikrofon :)
  3. jan_bz Początkujący

a co daje taka technika?
  4. jaca Stały Użytkownik

dół dołu;)
  5. jan_bz Początkujący

a kto posiada .warto kupic .można w tej cenie nabyć dwa przyzwoite mikrofony na stopę.
  6. sinmix Aktywny Użytkownik

DAW:
    Cubase

Załączone Pliki:

7. Marcin Szwajcer moderator globalny

Zawód:
    wiadomo
    Beta52 w otworze stopy lub tuż przed nią gra niżej. Subkick ma tylko taką nazwę. W moim odczuciu jego główną zaletą jest niemal brak przesłuchów.
  8. jacek.mixer Administrator

Zawód:
    mikser
    DAW:
    Pro Tools
    D12 to jest SUB :)

Sent from my iPhone using Forum Runner
  9. Marcin Szwajcer moderator globalny

Zawód:
    wiadomo
    nie dostąpiłem tej przyjemności póki co ;-)
  10. Lolo Stały Użytkownik

Zawód:
    pogrzebacz
    DAW:
    Reaper
    Przy nagraniu jakoś szału sub-kick na mnie nie zrobił, spokojnie wyciągnąłem taki dół z SM7, ale w livie robi robotę.
  11. jan_bz Początkujący

stopę zbierałem betą 52, opusem 99 i audixem d6 .nigdy mi nie zabrakło basu. a beta 52 to już max bogato podaje.
  12. kamilbiedrzycki Aktywny Użytkownik

DAW:
    Pro Tools, Reaper
    Sprawdzcie kiedyś połączenie Subkicka i Shure SM91. W wielu przypadkach połączenie tych mikrofonów daje to co jest nam potem potrzebne w miksie i ma mało tego czego zawsze się pozbywamy. Co do ilości dołu to jak dla mnie subkick ma go wystarczająco chyba że ktoś potrzebuje naprawdę nisko.
  13. Koltun Przyjaciel dzwiek.org

Zawód:
    inżynier dźwięku, technik backline
    DAW:
    Cubase, Pro Tools
    Kusisz ;). Co prawda nie mam SM91 tylko Beta91, wróciłem do jej używania po 4 latach leżenia na półce i w duecie z Betą 52 bardzo mnie przekonała do siebie.
  14. kamilbiedrzycki Aktywny Użytkownik

DAW:
    Pro Tools, Reaper
    Ja się mogę mylić bo dokładnie nie pamiętam czy to był SM czy Beta ale generalnie chodzi mi o ten rodzaj mikrofonu.
  15. Bullek666 Użytkownik

Zawód:
    Muzyka...
    Chcecie dołu to niech garowy zatupie na BD 26" . Przy takim bębnie to i sm57 pojedzie dołem :laugh:
  16. kamilbiedrzycki Aktywny Użytkownik

DAW:
    Pro Tools, Reaper
    Tylko czy taki dół Cię satysfakcjonuje?
  17. Bullek666 Użytkownik

Zawód:
    Muzyka...
    Wszystko zależy od charakteru muzyki, aranżacji i brzmienia samego zespołu ... poza tym to był żart :)
    Przede wszystkim Bęben musi brzmieć sam w sobie. Osobiście chyba nie będę korzystał z takich wynalazków .
  18. Bullek666 Użytkownik

Zawód:
    Muzyka...

Share This Page

Użytkownicy znaleźli tę stronę szukając wyrażeń:

1. subkick

,
  2. yamaha subkick

,
  3. co daje subkick

,
  4. yamaha subkick cena,