1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

Wzmacniacz do gitary akustycznej Laney LA 65C

Dyskusja w dziale 'Kącik Gitarzysty - dyskusje o gitarach, efektach i' rozpoczęta przez fernandito, 20 Październik 2006.

1. fernandito Guest

Bardzo proszę o informację, jeżeli ktos mial okzaję używać pieca do akustyka Laney LA 65c, jak sie sprawdza? Jakie wady i zalety? Czy ten piec jest wystarczający na średniej wielkości koncert jako np monitor?
    Jakie ewentualnie jeszcze wzmacniacze w takim przedziale cenowym do ok 1200 mogę brać pod uwagę, na co zwracać przede wszystkim uwagę przy zakupie wzmacniacza?
    Czy kupno pieca basowego z głośnikiem 10 calowym i głośnikami wyskotonowymi, może być jakąś alternatywą jeżeli chodzi o kupno pieca do gitary akustycznej?
    Porównanie w/w Laneya z Behringerem ACX900.
    Proszę o porady w sprawie kupna pieca...może ktoś ma do sprzedania jakiś dobry sprzęt
  2. Hardi Aktywny Użytkownik

Mi Laney nie przypadł do gustu, nie odpowiadało mi brzmienie, ale znam osobę, która ma i jest zadowolona. Zdecydowanie bardziej polecam któregoś Fendera.
    Do basowego pieca nie podpinałem akustyka.
  3. fernandito Guest

nie no na pewno któryś z Fenderów, na które mnie przekierowałeś będą miały lepsze brzmienie, ale też cena jest nie łatwa do przyjęcia np. 4tys. to juz trochę więc skupiłem się dlatego na marce Laney bądź Behringer....dalej niestety nie wiem jakie rozwiązanie jest najlepsze...
  4. Hardi Aktywny Użytkownik

piec basowy to raczej nie najlepszy pomysł, tutaj jest fajny sprzęt za przyzwoite pieniądze, naprawdę warto, tylko musisz się streszczać bo aukcja kończy się 28.10.2006 godz. 09:36
  5. fernandito Guest

dzięki Hardi. Faktycznie fajna opcja.Poważnie się zastanowię. jedyną przeszkodą może być trochę za mała moc. Ale dzięks za info. pozdr
  6. Hardi Aktywny Użytkownik

50 wat spokojnie wystarczy nawet na koncerty :) a jak będzie większy koncert to i tak sygnał idzie na przody :)
  7. fernandito Guest

Mam jeszcze pytanie. Jak widzicie wykorzystanie w piecahc do akustyka lamp??? i czy ktoś miał styczność z produktami firm poniżej??

http://www.wzmacniacze.delta-studio.com.pl/index.html
    http://www.unison-bx.com/

Jak w ogóle wypadają wzmacniacze robione na zamówienie przez takie mniejsze firmy??
    Czy to jest wtopa?? Czy można trafić na konkretny sprzęt??
    Jakie są minusy zamawiania u mniejszych producentów??
    Jakie macie doświadczenie?
  8. Hardi Aktywny Użytkownik

Nawet te największe firmy, które robią piece do akustyka, nie stosują lamp. Piec do akustyka musi być jak najbardziej przeźroczysty, lampa daje zniekształcenia, które w akustyku są niepożądane.

Ja tylko raz w życiu dałem się nabrać na robiony wzmacniacz w małej firmie (Kisel) i powiedziałem sobie, że już nigdy więcej. Wykonanie fatalne, brzmienie przeciętne, duża awaryjność i problemy z gwarancją, a na końcu problemy ze sprzedażą. Dlatego też, jeśli chodzi o piece to w moim przypadku w grę wchodzą tylko firmówki.
  9. gitaris Guest

Strzałka,

nagłasniałem trochę koncerty kapelki Yukatan z akustykiem. jak dla mnie piece to z reguły porazka. Miałe i lANEYA I FENDERA. Z mojego punktu widzenia sprawdził sie di-box. Jak ktos nie wie to taka skrzyneczka, z jednej strony wpinasz sie gitarka, z drugiej kabelkiem do konsolety i z Aux'a na scenę do monitora. Wtedy moim zdaniem jest optymalnie.

PZDR

Share This Page

Użytkownicy znaleźli tę stronę szukając wyrażeń:

1. Laney 65C

,
  2. wzmacniacz do akustyka opinie

,
  3. dob ry piec do akustyka

,
  4. combo do gitary klasycznej porady,
  5. piece gitara akustyczna cena