1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

Miks Wybieramy Mistrza, który"na ochotnika" ;)podejmie wyzwanie i poprowadzi głuche wojsko do zwycięstwa

Dyskusja w dziale 'Miks i mastering' rozpoczęta przez jaca, 22 Lipiec 2011.

1. dominik.wieczorek Przyjaciel dzwiek.org

Zawód:
    Realizator Dżwięku
    jaca, mialem racje ze nikt nie kuma o co kaman :D

andrzej, nie zgodze sie, normalny facet nie zbiera znaczkow :D
  2. jaca Stały Użytkownik

miałeś, nawet już ja;)...chociaż tu i tam oczka się mrugają:D
    znaczki to jeszcze pikuś, dziadek dał to i leża;) ...ale tych ryb nigdy nie skumam;)
  3. jaca Stały Użytkownik

Są i inne opcje. Są i tacy którzy czytają i za jakiś czas zrozumieją co czytają lub już czytają odpowiedzi na pytania które by chcieli zadać;)

niestety nie porównywałbym za bardzo tych różnych sytuacji z oczywistych powodów.

Porównanie do tańczenia o architekturze chybione mocno bo mamy materiał jako punkt odniesienia.
    Dzięki za to "za" ;)
  4. konop_tnt Stały Użytkownik

DAW:
    Cubase
    Takie poprowadzenie krok po kroku byłoby fajne, ale faktycznie udział zawodowóców w konkursach raz na jakiś czas jest super. Pracujemy na tych samych śladach, i można porównać co kto był wstanie wyciągnąć i ewentualnie podpytać tych najlepszych co i jak zrobili. A nawet nie pytając się,a porównując A/B swój miks do lepszego już wiele się wyjaśnia.

Szkoda, że fajne pomysły, krytykują osoby które są delikatnie ujmując są mało pomocne i ogólnie skupiają się na negowaniu wszystkiego.
    jaca oraz artree lubią to.
  5. slavedriver Użytkownik

Trudno się z powyższym nie zgodzić.

I z tym również.

Po prostu pomysł jest imo ok, bo najwięcej i najszybciej nauczysz się z nauczycielem przy konkretnych zadaniach, bez względu na to czy dotyczy to miksu, matematyki czy robienia na drutach. A czy uda się go zrealizować, to już życie pokaże.
  6. JoachimK moderator globalny

Dopiero dotarłem do tego wątku i przyznam że też nie mogłem załapać co z czym i po co :hmmmm: :confused: :)
  7. maxiu Użytkownik

wydaje mi się, że Jaca chciał dobrze ale przesadził z oprawą litercką dzieła :)

mam nadzieję, że w związku z zainteresowaniem może uda się jednak zrobić jakiś miks z prowadzeniem, tak, żeby ktoś bardziej pro pokazał coś konkretnego (krok po kroku) :)
  8. AKYSZ Stały Użytkownik

no to wrzucę coś na zachętę - jestem gotów udostępnić ścieżki jednego z utworów projektu AKYSZ, jak już będzie nagrany w ostatecznej wersji, jeżeli ktoś z wymienionych powyżej zgodzi się poprowadzić na nim "mix edukacyjny".
    Klimat rockowy, bębny nagrane w studio the Rolling Tapes, reszta (gitary,bas, wokal) jeszcze nie wiem gdzie, bo to niedaleka przyszłość, ale będzie dobrze :)

Kto chętny na podjęcie rękawicy? :D

PS. Perkusisto, który nagrywałeś bębny, jeżeli tu jesteś, to się nie ujawniaj dopóki projekt nie ujrzy światła dziennego :D
    jaca lubi to.
  9. maxiu Użytkownik

Jestem bardzo za propozycją AKYSZA, może to pomóc projektowi i wszystkim zainteresowanym, mam nadzieję, że ruszy :) Jaca nie poddawaj się wspólnie może coś się uda :)
  10. jaca Stały Użytkownik

:)
    mam cichą nadzieje że pomalutku dojdziemy do ładu ;)
    Materiał jak widze się klaruje:)
    Wspierajmy się ;):adore::idea:

Akysz, wielkie dzieki:rock:
  11. Miketyson Użytkownik

Share This Page