1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

Miks Wybieramy Mistrza, który"na ochotnika" ;)podejmie wyzwanie i poprowadzi głuche wojsko do zwycięstwa

Dyskusja w dziale 'Miks i mastering' rozpoczęta przez jaca, 22 Lipiec 2011.

1. jaca Stały Użytkownik

Zapewne ku uciesze kolegów PRO ;) wpadłem na świetny pomysł, abyśmy wybrali wspólnie MISTRZA CEREMONII,
    który w swej niewątpliwej radości, poprowadzi za hebelki głuchą armię zapaleńców do ...zwycięstwa. :)
    W przeciwległym narożniku polany pojawi się... jeszcze nie wiem co:D.

Przyjmuję do Trzech Propozycji na MISTRZA CEREMONII od jednego forumowicza. Tu w tym wątku.

Zadymy i młyny na bok, mądrale nie przesadzać;) , przesadnych;) złośliwców zmutujemy.
    Wierzę w nas wszystkich;)

Za tydzień o 24 zakończymy zbierać propozycje.

Przyszłych MISTRZÓW CEREMONII uprzejmie prosi się o nie kasowanie kont:D Worki z talarami w przygotowaniu;) , dziewice niestety zwiały:D
  2. AKYSZ Stały Użytkownik

ja proponuję użytkownika o wdzięcznej nazwie "jacek.mixer". stworzył to forum, to niech teraz ma za swoje ;)
    druga propozycja to "Marek Walaszek", który odgrażał się, że zrobi coś w podobnym stylu, ale jak mniemam chodzi w Twojej propozycji o dostęp do śladów przez głuche wojsko i wspólne iście jedną ścieżką, jak na kursie photoshopa ? :D

Mam tylko jedno pytanie. Jak zmusisz zwycięzcę do poniesienia konsekwencji bycia zwycięzcą?:hmmmm: :flowers:? :eating:? :cheers:? czy może :fight:?
  3. jaca Stały Użytkownik

No te dziewice trza pozbierac zeby te talary przytachaly:D
    Ale w sytuacji gdy wygra Któras z naszych Cudownych Pań...nie mam pomysłu ;)
  4. miuzikus Użytkownik

Rozumiem koncepcję tematu - ale chyba nic z tego - bo jak nie mamy tego sprzętu PRO - to ile byśmy nie siedzieli nad miksami i dostali łupów :viking:po głowie to nie osiągniemy najwyższego pułapu.
    Sam już powoli rezygnuję z tych konkursów - no właśnie przez to, że mam świadomość - jak nie włożę tych min 30 tysiaków to mogę sobie robić dema dla swojego zespołu.
  5. jaca Stały Użytkownik

i to jest własnie zawór bezpieczenstwa dla MISTRZÓW ;)
  6. miuzikus Użytkownik

Niekoniecznie - czasem wystarczy wynająć dobre obeznane studio z dobrym realizatorem i w 3 dni zrobić mix - jeśli się wie co się chce oczywiście.
    A nagrania można robić samemu.
  7. AKYSZ Stały Użytkownik

eee,tam... kobita klepie hity na focusrite i pluginach, a Ty nie dasz rady? na http://www.focusrite.com/news/olivia_broadfield :girl:
    poza tym, to kwestia ustalenia zasobów sprzętowo/wtyczkowych. każdy hardware można zastąpić pluginem i do nauki spokojnie wystarczy.
  8. miuzikus Użytkownik

Mi już nie wystarczy. Nie umiem osiągnąć w pełni vintage'owego brzmienia na pluginach - albo może nikomu się nie podoba, bo wolą głośne miksy - tu akurat nie mam kompleksów - bo wiem co chcę osiągnąć, tylko narzędzi nie wystarcza.
  9. jaca Stały Użytkownik

Nagraj vintage brzmienie to i pluginy się cofną w czasie ;)
  10. steer Użytkownik

Przestań płakać tylko się bierz za robote.
  11. Księciunio II Aktywny Użytkownik

DAW:
    Pro Tools
    Im dłużej o tym myślę, tym bardziej jestem przekonany do tego, że pomysł Marka jest rewelacyjny. Chyba dopiero teraz do tego dorosłem, aby to zrozumieć :D

Najważniejsze jest wiedzieć, czego się chce, i w jakim kierunku się zmierza. Do tego potrzebny jest też wykształcony słuch, i dobry odsłuch, który te dane dostarczy do naszych uszu. Reszta to posiadane narzędzia do pracy i ich perfekcyjna znajomość :)

Zdalny miks jest rewelacyjny, ponieważ nie musisz się martwić o drogie sprzęta i wtyczki, a twoją jedyną koniecznością jest prawidłowe zdiagnozowanie, w jakim kierunku to dalej powinno iść. Jeżeli będziesz umiał prawidłowo sam dokonać takiej oceny, to później też będziesz wiedział, co należy zrobić w danej sytuacji. Taka (takie) inicjatywa może być zbiorową szkołą prawidłowego kształcenia słuchu, co mogłoby przyczynić się do szerzenia prawdy pośród głuchych.

Ja jestem na ZA :)
    jaca lubi to.
  12. jaca Stały Użytkownik

Zgadzam się z kolegą ;)
    Jak my wszyscy:)
  13. AKYSZ Stały Użytkownik

no... to sobie pogadaliśmy...i... :stupido2:
  14. Miketyson Użytkownik

dyplom albo chociaz teperowka beda?
  15. lestek Stały Użytkownik

Zawód:
    Producent muzyczny, inżynier dźwięku
    DAW:
    Pro Tools
    Fajny pomysł. Też obstawiam Marka Walaszka. I jakąkolwiek niegitarową muzykę.

Pozdrawiam!
  16. Luke Audio Aktywny Użytkownik

Zawód:
    Realizator Dzwieku
    DAW:
    Pro Tools, Pyramix
    albo moj polski sie strasznie pogorszyl albo ten temat po pijaku trzeba czytac ;)

o co tu wogole biega?
  17. jaca Stały Użytkownik

wybieraj i zglaszaj bo... mozesz zostac zgloszony i wybrany;)
  18. Marek Walaszek Przyjaciel dzwiek.org

Zawód:
    "Pan Akustyk"....
    DAW:
    Logic, Pro Tools
    Bardzo dziękuję za uznanie, ale o co w ogóle chodzi w byciu mistrzem ceremonii?
  19. jaca Stały Użytkownik

O poprowadzenie głuchego wojska ;) do zwycięskiej bitwy z miksem;) niestety jeszcze nam przeciwnika brak ;)
    Broń mnie ręka boska i książeczka partyjna;) , nie chciałem dublować Twojego tematu Marku. Chodzi mi o to abysmy wspólnie wybrali jakies ślady, np, z któregoś z konkursów czy jakieś inne dostępne za free w necie i na tej podstawie spróbowali wycisnąć z tych śladów co się da. Oczywiście publicznie prowadzeni za rączkę przez MISTRZA CEREMONII :) jak dkładnie miało by to wyglądać trzeba po prostu obgadać i sie dogadać:)

Oczywiście jest to tylko wielka prośba do zacnego grona kolegów PRO.
    My, ci z piaskownicy, jak to ładnie kolega Księciunio ujmuje;) osiągneliśmy juz max swoich możliwośći i mamy świadomość tego że baaardzo ciężko będzie nam samym zrobić choćby mały krok w przód. Stąd mój apel/prośba/zabawa. Nic zobowiązującego, ot lużna zabawa jeśli tylko znajdą się chcęci i czas.

Jeśli ta zabawa jakkolwiek koliduje z Twoim tematem, zawieszamy do odwołania.
    artree lubi to.
  20. jaca Stały Użytkownik

Pomysł jak by to miało w sumie wyglądać mam;)
    Złoże to w sensowną całość i za chwilkę napiszę.

Share This Page