1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

WTYCZKOWA SYMULACJA WZMACNIACZA DO GITARY BASOWEJ

Dyskusja w dziale 'Pluginy' rozpoczęta przez ibook, 17 Listopad 2005.

1. ibook Początkujący

Istnieje taki plagin?
    Często basisci przychodza ze slabym sprzetem, moze lepiej byloby nagrac czysty sygnal i przepuscic przez taki symulator...wiem ze najlepszym rozwiazaniem byloby wypuszczenie sygnalu do sprzetowego wzmacniacza ale o takowy ciezko....
  2. Hardi Aktywny Użytkownik

wtyczki nie znam, ale POD jest tani i dobry do takich rzeczy
  3. Mariusz Guest

Jest w logicu 7... :)
  4. ibook Początkujący

w Samplitudzie nie ma..a ja lubie Samplitudę...
  5. Soundchaser Guest

6. jacek.mixer Administrator

Zawód:
    mikser
    DAW:
    Pro Tools
    Native Instruments Guitar Rig
  7. przemak Przyjaciel dzwiek.org

Ja do basu nie uzywam nic poza kompresorem i ewentualnie eq, jak trzeba, ale jak ktos chce, to mam albo amp-farma z niesmiertelnym twinem i jego glosnikami 2x12 (twin to jeden z popularniejszych typow do nagrywania basu w studiu wbrew pozorom) albo nowy, darmowy pod-farm - on tam ma ampega i jakos to dziala, tylko, ze jest rtas i trudno przez niego grac.
  8. BurczybasS Aktywny Użytkownik

Zawód:
    Realizator wdzięku ;)
    DAW:
    Pro Tools
    Ampeg SVX, lub Bass Amp Room firmy Softube
    Aczkolwiek, po zakupie Ampega w 85 % przypadków i tak go wcale nie włączam, lub robię "inactive"

Jak dla słabego wzmacniacza może to być alternatywa tak dla słabego instrumentu nie.
    Nie wspominając o słabym muzyku.

P.s. softube moim zdaniem fajniejszy, jak masz iLoka zawsze można demo pobrać

Share This Page

Użytkownicy znaleźli tę stronę szukając wyrażeń:

1. symulacja basu

,
  2. program na pc do symulacji gitary basowej

,
  3. symualcja wzmacniacza basowego