1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

Współczesne syntezatory z wejściami CV

Dyskusja w dziale 'MIDI, samplery, syntezatory' rozpoczęta przez VaaB, 2 Kwiecień 2011.

1. VaaB Użytkownik

Zawód:
    nie-realizator
    Chciałem się dowiedzieć czy znacie jakieś syntezatory z "Control Voltage Inputs", oprócz produktów firmy Moog? Moogi są całkiem fajne, ale dosyć drogie i jestem ciekaw czy mają jakąś konkurencję, bo nie kojarzę innej firmy oferującej takie rozwiązanie (wybaczcie moją niewiedzę w kwestii sprzętowych syntezatorów).
    Interesują mnie instrumenty produkowane w ostatnim dziesięcioleciu, raczej nie vintage`owe sprzed kilkudziesięciu lat ze względu na awaryjność starszego sprzętu.
    Wejście CV mnie interesuje z powodu możliwości kontrolowania napięcia przez theremin etherwave, jak dla mnie jest to naprawdę ekscytująca rzecz.
  2. Luke Audio Aktywny Użytkownik

Zawód:
    Realizator Dzwieku
    DAW:
    Pro Tools, Pyramix
  3. VaaB Użytkownik

Zawód:
    nie-realizator
    dzięki, jakoś mi to umknęło
  4. szuwar Aktywny Użytkownik

5. Marc The Drummer Aktywny Użytkownik

Zawód:
    Logistyk - SAP operator
    A Doepfer nie posiada takowych w swojej ofercie?
  6. mbartkow Aktywny Użytkownik

Owszem, jest tego sporo. Prawie każdy instrument analogowy ma takie wejście, na przykład Waldorf Pulse Plus, cała seria MFB (np. Microzwerg), Doepfer Dark Energy, MS-404, Novation Bass Station Rack, Vermona Mono Lancet,itd ...
  7. VaaB Użytkownik

Zawód:
    nie-realizator
    Faktycznie wybór całkiem duży, aż trudno będzie wybrać. Dzięki :)

Share This Page