1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

Witam na nowym dzwiek.org opartym o system Xenforo

Dyskusja w dziale 'Informacje o dzwiek.org' rozpoczęta przez jacko, 8 Listopad 2010.

1. jacek.mixer Administrator

Zawód:
    mikser
    DAW:
    Pro Tools
    Ja już się zorientowaliście - forum zmieniło się dość znacznie. Mam nadzieję, że jesteście zadowoleni ze zmiany tak jak ja. Jeśli macie jakies pytania dotyczące funkcjonalności strony, nie bójcie się pytać. Życzę przyjemnego korzystania z nowego forum!
    d.b oraz kornel_k lubią to.
  2. jacek.mixer Administrator

Zawód:
    mikser
    DAW:
    Pro Tools
    Oto lista podstawowych zalet systemu Xenforo w porównaniu z poprzednim forum vBulletin 4, który był przez nas używany:
    • Szybsze działanie: całe mnóstwo funkcji na stronie nie powoduje jej całkowitego przeładowania, tylko jej części. Pod tym względem jest podobnie jak w przypadku Facebook, Twitter czy Gmail
    • Konwersacje, czyli całkowicie odmieniony system prywatnej komunikacji pomiędzy użytkownikami forum. Każda konwersacja ma swój temat, funkcjonalnie podobna jest do dyskusji na forum, dzięki czemu widzimy cały przebieg rozmowy. Konwersacje mogą odbywać się pomiędzy większą ilością użytkowników niż 2 osoby.
    • Możliwość śledzenia użytkowników. Dodając użytkowników do listy obserwowanych możemy w łatwy sposób śledzić co dany użytkownik robi. Dotyczy się to zarówno informacji o nowych postach na forum jak i np. komentarzach na profilu.
    • Profil użytkownika i ustawienia prywatności. W połączeniu z funkcją śledzenia cały system przypomina troszkę skrzyżowanie Twittera z Facebookiem.
    • Proste górne menu z najważniejszymi funkcjami: Zaznacz Wszystko Jako Przeczytane, Obserwowane Tematy, Co Nowego?
    • Dodanie tematu do obserwowanych jest znacznie prostsze i szybsze.
    • Bardzo proste i szybkie dodawanie załączników do postów.
    • Kliknięcie na temat powoduje przeniesienie do pierwszego nieprzeczytanego postu.
    • Znany z Facebooka system "Like", czyli po polsku "Lubię To!"
    • Alerty - system powiadomień o nowych postach w obserwowanych tematach, nowych komentarzach w profilu, otrzymanych "Lubię To!" lub o postach gdzie jesteśmy cytowani.
    • Sprawniejszy i bardziej czytelny system wyszukiwania wyświetlający od razu fragmenty postów z poszukiwanymi frazami.
    • Szybki i łatwy system administrowania stroną.
    • Bardzo prosty i szybki system raportowania postów dla użytkowników.
    kubakasinek lubi to.
  3. jacek.mixer Administrator

Zawód:
    mikser
    DAW:
    Pro Tools
    Efekt przesiadki na Xenforo wg. "szperacza" Google (dnia 8 listopada):
    Screen shot 2011-01-14 at 13.09.50.png
  4. jacek.mixer Administrator

Zawód:
    mikser
    DAW:
    Pro Tools
    Po kilkumiesięcznym używaniu mam same pozytywne wrażenia z Xenforo. Całkowicie przestałem się stresować działaniem forum. Oprogramowanie jest napisane bardzo solidnie. Mam nadzieję, że przyzwyczailiście się już do nowego systemu i polubiliście go tak samo jak ja :)

Share This Page