1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

wirtualny sampler - wybór

Dyskusja w dziale 'MIDI, samplery, syntezatory' rozpoczęta przez dzwiekowykolezka, 29 Listopad 2011.

1. dzwiekowykolezka Użytkownik

Zawód:
    piekarz
    DAW:
    Reaper
    Cześć

Chciałbym zasięgnąć Waszych opinii na temat softowych samplerów. Stoję przed wyborem narzędzia do współpracy z mpd 26 i chciałbym zgromadzić opinie na temat takowych instrumentów. Chodzi mi głównie o stworzenie czegoś na kształt AKAI MPC czyli cięcie, przypisanie padom, jakieś drobne efekty - choć nie są priorytetem, "granie" samplami itp. Środowisko w którym pracuję to REAPER i nie chciałbym poza nie wychodzić. Potrzebuję wtyczki, która współpracowałaby z tym DAWem. Do tej pory miałem do czynienia z BATTERY 3, które jest wygodnym narzędziem, ale może ktoś z Was poleciłby coś innego? Może coś zgrabniejszego lub bardziej funkcjonalnego?
    Interesują mnie programy po mac os.

Proszę o porady
  2. Marc The Drummer Aktywny Użytkownik

Zawód:
    Logistyk - SAP operator
    Masz fxpansion guru, fxpansion geist, sonivox sampla, sonivox pulse oraz wiele innych. Posciagaj sobie demka przetestuj i wybierz najodpowiedniejszy dla siebie. Ja ze swojej strony polecam Geist'a ktory swinguje prawie tak samo jak mpc 60/3000, oferuje obsluge MIDI itp itd. No i działa pod Reaperem [Rowniez uzywam]
  3. dzwiekowykolezka Użytkownik

Zawód:
    piekarz
    DAW:
    Reaper
    Dziękuję za pierwszą odpowiedź.
    Czy może udało Ci się testować/korzystać z sonivox sampla? Chodzi pod reaperem? Interesowałem się tym, ale nie mogę znaleźć żadnego triala lub demo tego programu.
  4. Marc The Drummer Aktywny Użytkownik

Zawód:
    Logistyk - SAP operator
    No własnie nie testowałem z tego samego powodu co ty. Przetestowałem geista i guru za to i powiem ci szczerze ze przy najlbizszej wolnej kwocie jaka bede dysponowal to zakupie geista ze względu na to że potrafi wysyłac sygnał MIDI [mam zewnetrzne samplery i to sie bardzo przydaje]
  5. dzwiekowykolezka Użytkownik

Zawód:
    piekarz
    DAW:
    Reaper

Share This Page

Użytkownicy znaleźli tę stronę szukając wyrażeń:

1. wirtualny sampler