1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

Wielki Test Gitar

Dyskusja w dziale 'Gitara - rejestracja i obróbka nagrań' rozpoczęta przez ghetto_blaster, 8 Kwiecień 2010.

1. ghetto_blaster Użytkownik

Zawód:
    Student
    Witam,

Mam zamiar przeprowadzic wielki test guitar, przystawek, strun itp. Mam kostke to re-ampingu nowa swietna bude do nagran w ktorej moge rozkrecic lampe ile trzeba :) ENGL Powerball i SM57. Niedlugo przeleci do mnie Audiotechnica AT2035. Jezeli macie ochote wziac udzial powrzucajcie jak najwyzszej jakosci DI z dobrej gitary i moze wyjdzie ciekawy test. Pozdr
  2. jaca Stały Użytkownik

a nie lepiej było 3035? podobno dużo lepszy.
    Bardzo fajny pomysł, można by pozbierać po necie trochę;)
  3. MarcinRyk Użytkownik

Zawód:
    www.gugyl.pl
    http://wyslijto.pl/plik/0y8jwp2tqj Fender Telecaster USA, przystawki Saymur Duncan, podobno tylko 150 egzemplarzy wyszło tej gitary..

No to podsyłam, jako pierwszy z nadzieją, że inni użytkownicy również umieszczą swoje materiały..
    Nagrałem 2 fragmenty, pierwszy, to przystawka tóż przy gryfie, drugi to przymostkowa.

Ze mnie gitarzysta, jak z koziej ... ten teges ;) więc skupmy się na samym brzmieniu :)
    wgrane w linię przez ten czerwony preamik firmy bodajże Golden Age.. coś z 73.. Pre 73? o! chyba tak.
  4. ghetto_blaster Użytkownik

Zawód:
    Student
    AT 2035 kosztowal mnie 170 euro a 3035 to koszt okolo 350 euro. To bedzie moja pierwsza pojemnosciowka raz a dwa nie chce zyc ponad stan :p. Swietnie mam nadzieje ze bedzie wiecej i postaram sie przeprowadzic test najlepiej jak moge. W razie czego mam dostep do studia gdzie jest kostka do reampu z najwyzszej polki. Moja minimalnie ociepla dzwiek i mi nawet sie bardziej podoba takie brzmienie. Jak cos czekam. Marcin fajna probka poszedles w jakosc fajnie :).
  5. ghetto_blaster Użytkownik

Zawód:
    Student
    Brzmia slodko jak cieple single a nie humy ale moge sie mylic. Jak ci sie chce to podaj nazwe modeli jak nie tylko typ.
  6. MarcinRyk Użytkownik

Zawód:
    www.gugyl.pl

Załączone Pliki:

7. BurczybasS Aktywny Użytkownik

Zawód:
    Realizator wdzięku ;)
    DAW:
    Pro Tools
    Szkoda że nie masz jakiegoś fajnego wzmaka do basu. Chyba że masz ?

Pozdrowionka - BB
  8. ghetto_blaster Użytkownik

Zawód:
    Student
    Nie ale znam kolesia ktory ma Ashdown i moglbym go naciagnac na test :D. Niestety przez nauke nie mam czasu tym testem sie porzadnie zajac na dniach. Napewno za dwa 2,3 tyg max porzadnie popracuje nad tym narazie wrzucajcie sample to nic nie kosztuje :p. Wtedy juz opracuje techniki nagrywania z uzyciem tej pojemnosciowki.
  9. Koltun Przyjaciel dzwiek.org

Zawód:
    inżynier dźwięku, technik backline
    DAW:
    Cubase, Pro Tools
    Ashdown i dobry wzmacniacz do basu to jakiś oksymoron ;)
  10. ghetto_blaster Użytkownik

Zawód:
    Student
    No to jak sie uda test przeprowadzic to sie napewno o tym przekonamy :D
  11. ghetto_blaster Użytkownik

Zawód:
    Student
    Marcin Ryk, dzis powinienem sprobowac zreampowac twoje DI. Jestem bardzo bardzo ciekaw jak to zabrzmi. Mysle ze clean i crunch napewno zadziala. Na Hi-Gain nie ma co liczyc bo ty nawet niegrasz nic na taki kanal nie wspominajac do jakiej muzyki ta gitara zostala stworzona :). Pozdr
  12. MarcinRyk Użytkownik

Zawód:
    www.gugyl.pl
    Szkoda, że tylko ja podesłałem próbkę :)
    Patrząc na to, jak ją "zagrałem" inni nie powinni się wstydzić i coś wrzucić ;)
  13. ghetto_blaster Użytkownik

Zawód:
    Student
    Dopiero wrocilem ze studia nie mam za bardzo sil i jest pozno zeby nagrywac jutro moze ? Pieprzona szkola po co to komu tylko zabiera mi cenny czas ktory moglbym poswiecic muzyce :( ? No ale od czerwca bede mial 3ni w tyg praktyki reszte poswiece forum i muzyce :) bedzie mnie pelno na forum :D. Pozdr
  14. ghetto_blaster Użytkownik

Zawód:
    Student

Share This Page

Użytkownicy znaleźli tę stronę szukając wyrażeń:

1. test gitar

,
  2. testy dzwieku gitar