1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

Waves V8 - trzaski, co z tym zrobic?

Dyskusja w dziale 'Pluginy' rozpoczęta przez grandmc, 15 Lipiec 2011.

1. przemak Przyjaciel dzwiek.org

Ja tylko z powodu waves mam angielska wersje xp. Przestawienie kropki i amerykanskiego systemu liczenia w polskim windowsie nic nie dalo.
  2. grandmc Użytkownik

DAW:
    Cubase
    Jakie drugie stery, posiadam karte Edirol UA 101 i sa tylko jedne stery pod win 7 64 bit:(
  3. grandmc Użytkownik

DAW:
    Cubase
    Zakupilem polskiego windowsa 7 home premium 64 bit i nie mam mozliwosci zainstalowania angielskiego, chyba ze pirata ale to mija sie z celem kupienia:(
  4. przemak Przyjaciel dzwiek.org

Masz problem. Nie twierdze, ze to pomoze, ale sprobowac warto. Niestety, waves to paskudna firma i mimo, ze jestem ich klientem od pietnastu lat chyba, to ciagle jestem wkurzony na polityke firmy. Mam np. dwa dongle na adb - native power pack i tdm power pack - i jak chcialem upgradowac na cos, to otrzymalem odpowiedz, ze to sa stare produkty, musze kupic nowe z ilokiem, a w sumie to sobie moge te dongle w d4 wsadzic. Na szczescie jest coraz wiecej opcji i nie upgraduje sowjego pakietu od dawna i nie przejmuje sie, ze z kazdym upgradem protoolsa cos mi znika z wtyczek waves - trudno, ich strata.
  5. grandmc Użytkownik

DAW:
    Cubase
    Powiem ci dzwina rzecz zanim kupilem wtyczki Waves potestowalem sobie piracka wersje Waves V7 nic nie trzeszczalo:eek: a jak zakupilem oryginaly Waves V8 pojawily sie problemy, czy ktos cos z tego rozumie? Co do windowsa czy moge np zainstalowac angielski windows 7 home premium i podac moj oryginalny kod z windowsa? Bo przeciez tu chodzi o licencje.
  6. grandmc Użytkownik

DAW:
    Cubase
    Teraz po restarcie kompa katuje go jak tylko moge ale nic nie trzeszczy to skad sie to bierze:(
  7. markmix Aktywny Użytkownik

Zawód:
    Muzykant
    DAW:
    Ableton Live, Logic, Pro Tools
    A nie mowilem, ze firma za powazna na wciskanie lipy ?:D:angel::biggrin:
  8. grandmc Użytkownik

DAW:
    Cubase
    A ty masz problemu z Waves?
  9. jaca Stały Użytkownik

mnie tam wyżej chodziło o jakieś inne stery ale jak ni ma to ni ma:)
  10. grandmc Użytkownik

DAW:
    Cubase
    chyba tylko ASIO 4ALL
  11. jaca Stały Użytkownik

rozne programy maja tam jakies inne np. w cubase jest jakis tam inny niz asio. o tym pisałem.
  12. grandmc Użytkownik

DAW:
    Cubase
    a moze sobie odpuscic, katuje komputer od kilku godzin i zero trzaskow, czyli pojawiaja sie sporadycznie a jak juz sie pojawia pomaga restart kompa:)
  13. jaca Stały Użytkownik

jak bym mial czekać kiedy bede musiał kompa restartować to...bym go zrestartował raz a porządnie: z jedenastego piętra ;)
  14. grandmc Użytkownik

DAW:
    Cubase
    He he:D
  15. jarektoifl Stały Użytkownik

DAW:
    Pro Tools
    Czy zmiana jezyka instalacji w windows wiaze sie z zakupem nowej licencji,czy jak w OSX wystarczy zmienic w opcjach jezykowych i po sprawie?
  16. Koltun Przyjaciel dzwiek.org

Zawód:
    inżynier dźwięku, technik backline
    DAW:
    Cubase, Pro Tools
    Tak, z wyłączeniem Windows 7 Ultimate.
  17. markmix Aktywny Użytkownik

Zawód:
    Muzykant
    DAW:
    Ableton Live, Logic, Pro Tools
    Nie , ja nie mam zadnego problemu z Waves. Moze dlatego, moze od lat unikam Windows´a ? :D:adore:

Share This Page