1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

Waves V8 - trzaski, co z tym zrobic?

Dyskusja w dziale 'Pluginy' rozpoczęta przez grandmc, 15 Lipiec 2011.

1. grandmc Użytkownik

DAW:
    Cubase
    Witam. Jakis czas temu zakupilem kilka wtyczek od Wavesa (V8)odkad ich uzywam pojawiaja mi sie trzaski pykniecia podczas obrobki i w czasie nagran, dotychczas kozystalem z wtyczek na UAda 2 i nie bylo zadnego problemu z jakimis trzaskami. ASIO mam ustawione na ponad 500 sampli wiec chyba nie tu tkwi problem, mam nawet tak ze cos obrabiam pojawiaja sie trzaski robie restart kompa i trzaskow w tej samej sesji juz nie ma. Pozdrawiam i czekam na jakies sugestie:)
  2. Igor Aktywny Użytkownik

Zawód:
    trener, realizator
    DAW:
    Pro Tools
    A w jakim języku masz swój system operacyjny? Waves nie lubi polskiego ;) Mi na polskim XP-ku potrafiło wpisać w każdą kolumnę 999999999 i potem zaczynało charczeć, taki bonus...
  3. markmix Aktywny Użytkownik

Zawód:
    Muzykant
    DAW:
    Ableton Live, Logic, Pro Tools
    Mam Mercury i Studio Classics Collection na niemieckim Mac OSX 10.6 i zadnych problemow...
  4. grandmc Użytkownik

DAW:
    Cubase
    Mój system to Windows 7 Home Premium 64 bit PL, nawet ostatnio myslalem ze moj problem pojawia sie przez to ze mam system 64 bity a cubase 6 32 bit, wiec zainstalowalem cubase 6 64bit i kupilem jBridge. Teraz jest mniej trzaskow ale nadal sie pojawiaja. Moj komp: Procesor I7 950, 6GB ramu triple channel, interfejs Edirol UA 101. Co radzisz zrobic z tym jezykiem?
  5. jarektoifl Stały Użytkownik

DAW:
    Pro Tools
    Zainstalowac angielska wersje,w komputerach apple jest to samo.Logic co prawda chodzi na polskiej wersji OSX ale niektore wtyczki juz nie,a Protools w ogole.Markmix,z niemieckim moze byc tak,ze jest bardziej powaznie traktowany tak jak rosyjski i chinski niz polski,w zwiazku z tym na niemieckiej wersji jezykowej bedzie wszystko dzialalo jak nalezy,tak jak na angielskiej.Wez tez pod uwage,ze to co dziala na niemieckiej wersji OSX niekoniecznie musi tak samo dobrze robic na zemscie Billa G.:)
  6. grandmc Użytkownik

DAW:
    Cubase
    Kurcze jestem bardzo wdzieczy za ta uwage:) Postowalem na forum EIS na ten temat ale nikt mi tego nie doradzil:), sam bym na to nie wpadl:) Jak wroce z wakacji to przetestuje:) Wielkie dzieki:)
  7. markmix Aktywny Użytkownik

Zawód:
    Muzykant
    DAW:
    Sorry , macie racje : przeoczylem wzmianke o ASIO, a ASIO to przeciez Windows. Myslicie ze robiliby taka chamowe i np. polska wersje olewali w fazie testow ??? To bylby gruby numer !!! :mad:
  8. Igor Aktywny Użytkownik

Zawód:
    trener, realizator
    DAW:
    Pro Tools
    Myślę, że mogą robić, co im się podoba. I tak mają rzeszę wiernych fanów.
  9. markmix Aktywny Użytkownik

Zawód:
    Muzykant
    DAW:
    Teoretycznie tak....:banghead:
  10. grandmc Użytkownik

DAW:
    Cubase
    Ale co ma do tego wersja jezyka? Moze ktos wytlumaczyc?
  11. jarektoifl Stały Użytkownik

DAW:
    Pro Tools
    Mow do niemca po polsku,tez cie nie zrozumie:):):)
  12. Ten który czeka Użytkownik

Trzeba zmienić w opcjach regionalnych nastepujące rzeczy:
    symbol dziesiętny: kropka
    separator listy: przecinek
    symbol grupowania cyfr: przecinek
    Wtedy waves chodzi jak trzeba. Oni inaczej liczą niz w Polsce;)
  13. markmix Aktywny Użytkownik

Zawód:
    Muzykant
    DAW:
    No i prosze bardzo , jednak jest jakies rozwiazanie ....:cool:
  14. grandmc Użytkownik

DAW:
    Cubase
    Zrobielm tak jak napisales i niestety nic nie pomoglo:( Nadal pojawiaja sie pykniecia i trzaski juz mam tego dosc...Pewnie juz nie mi sie pomoc musze pracowa na takim go..nie jak mam. Ma ktos moze jakies pomysly?
  15. jaca Stały Użytkownik

cos z grafika moze...
  16. grandmc Użytkownik

DAW:
    Cubase
    Pomaga tylko restart kompa, jak zrestatruje to juz wcale nie ma trzaskow, ja mysle to cos moze Waves wariuje, bo odkad zaczolem uzywac wtyczek Waves problemy sie pojawily.
  17. markmix Aktywny Użytkownik

Zawód:
    Muzykant
    DAW:
    E no , pol swiata na tym grzebie i akurat tylko Tobie mialyby trzeszczec ?:alberteinstein:
    Szukajcie, a znajdziecie, kak gawariat starozytnoje sowiety ....
  18. jaca Stały Użytkownik

postaw wavesa na total czystym systemie i obadaj.
  19. grandmc Użytkownik

DAW:
    Cubase
    zrobilem to juz dawo, trzaski nadal sie pojawiaja ale np teraz zrobilem restart kompa i za cholere nie nic trzeszczec. Gdzi lerzy problem trudno powiedziec, moze stery od karty sie krzacza.
  20. jaca Stały Użytkownik

wez te drugie stery i obadaj

Share This Page

Użytkownicy znaleźli tę stronę szukając wyrażeń:

1. bit trzeszczy pro tools

,
  2. jbridge in cubase 6