1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

WaveLab 5 & Autotune 6

Dyskusja w dziale 'Pluginy' rozpoczęta przez spider103, 24 Październik 2010.

1. spider103 Początkujący

Witam. Jestem na forum nowy. Panowie mam pytanie jak mogę otworzyć Autotune? przy instalacji instaluje go do folderu "Antares" i tam nie ma ikony odpalającej ten program. Dodam że mam WaveLab 5 i słyszałem że jakoś się go nim otwiera ale nie mam pojęcia ponieważ to pierwsze moje kroki z masteringiem, tak więc proszę o pomoc jak za pomocą Wavelaba otworzyć Autotune'a. Pozdrawiam i czekam na odpowiedź
  2. jacek.mixer Administrator

Zawód:
    mikser
    DAW:
    Pro Tools
    twój problem nie ma żadnego związku z masteringiem
    przenoszę wątek do działu "pluginy"
  3. JoachimK moderator globalny

Niestety, masz elementarne braki. Autotune nie jest samodzielną aplikacją, tylko pluginem. Czyli korzysta z platformy, na której można uruchomić pluginy (różne, nie tylko Autotune).

Folder aplikacji nie zawiera w sobie pluginu - ten jest instalowany w inne miejsce (w przypadku autotune 6 nie będzie to plugin directx a VST, a więc instalator instaluje aplikacje domyślnie do foldera \Program Files\Antares\ , natomiast VST standardowo do \Program Files\Steinberg\VSTPlugins lub np. \Program Files\VSTPlugins - to zależy od konfiguracji, lub wcześniej instalowanych aplikacji, czy wersji systemu na PC (na maku jest jeszcze inaczej)

Wavelab owszem, uruchamia pluginy VST, ale to nie jest edytor przetwarzający sygnał w taki sposób, jak oczekuje się tego w obsłudze Autotune. Autotune ma dwa tryby pracy, jeden z nich nie jest w ogóle możliwy do wywołania w edytorze takim jak Wavelab. Od biedy się da uruchomić Autotune w trybie auto, ale to nie jest zbyt szczęśliwy sposób obsługi, bardzo niewygodny - szczególnie, jeśli jesteś nieobeznany z tematem.

Generalnie za dużo tłumaczenia, musisz przyswoić sobie wiedzę na temat obsługi programów DAW takich jak Sonar, Cubase, ProTools oraz sposobu obsługi wtyczek VST/RTAS/AU, a gdy to poznasz, możesz się zabrać za strojenie Antaresem.

Share This Page

Użytkownicy znaleźli tę stronę szukając wyrażeń:

1. obsługa autotune

,
  2. auto tune włączenie

,
  3. antares autotune jak to włączyć

,
  4. wave lab 6 wymagania,
  5. autotune jak to wlaczyc,
  6. wavelab jak dodac wtyczki