1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

Wątek dotyczący kontrolerów

Dyskusja w dziale 'Komputery, Interfejsy, Oprogramowanie - Mac & PC' rozpoczęta przez kluczewp, 19 Październik 2009.

1. MAD Początkujący

To już nic nie rozumiem :). Tak naprawdę to nie mam pretensji do tego, że one przestają działać, a o to, że nie da się ich doprowadzić do stanu używalności poprzez konserwację. Pracowałem na DFC, gdzie tłumiki wymagały częstych napraw, ale dało się to zrobić bez części zamiennych. Wiem wiem, DFC jest trochę droższa :)

Pozdrawiam
    MD
  2. fabian Użytkownik

Zawód:
    technolog
    minal juz tydzien pracy na Mackie MCU Pro i jestem bardzo zadowolony.. praca jest przyjemniejsza, szybsza i efektywniejsza.. prawie w ogole nie ma potrzeby dotykania qwerty..
    wszystko jest intuicyjne, a komunikacja z DAW bezproblemowa..

transport buttony + jog to najwyzsza klasa - sa swietne.. fadery precyzyjne, troche gorzej z knobami, ale ujda..
    dochodze do wniosku, ze touch faders + wyswietlacz nad nimi to podstawa w tego typu urzadzeniach.. bez tych dwoch rzeczy imo taki sterownik nie ma sensu..
  3. BtQ Stały Użytkownik

DAW:
    Pro Tools
    Potwierdzam :)
    Miałem dokładnie to samo w C8 - zdarzyło się ze dwa razy w wilgotne dni zimą i wiosną. Na początku się przestraszyłem, później zorientowałem się, że problem jest właśnie w wilgotności.
  4. EMD Użytkownik

DAW:
    Sonar
    A propos Mackie Universal Control Pro.
    Mam okazję kupić go po 3,3kpln - 2 letni - firmare v3.0.0 - czyli jeszcze nie nowy Alps niestety.
    Będę używał go z Sonarem - niezobowiązujący homerecording.
    Myślicie, że warto się w to pakować?
  5. fabian Użytkownik

Zawód:
    technolog
    ja swojego kupilem duuuzo taniej ;)
  6. EMD Użytkownik

DAW:
    Sonar
    A jeżeli można wiedzieć to za ile? I czy wersję V4 czy V4? I oczywiście jak chodzi?
    Potrzebuję czegoś z czteroma touch faderami plus kilka stand. przycisków. Idealnie wygląda Euphonix MC2 ale praktycznie brak wspracia dla Sonara. A prócz MCU PRO nic innego nie znalazłem.
  7. fabian Użytkownik

Zawód:
    technolog
    1800pln i to byl bardzo dobry deal.. mam starsza wersje z firmawe 3.0.. chodzi bardzo dobrze, ma wszystko co powinien miec dobry sterownik.. profesjonalnie i przyjemnie
  8. EMD Użytkownik

DAW:
    Sonar
    Dzięki za info. To sie potarguję. Jak się uda coś więcej to lecę CI flaszkę :)
  9. pc7194 Użytkownik

DAW:
    Cubase, Pro Tools
    Czy mił ktoś z was styczność z Mackie HUI Control ?
  10. jarektoifl Stały Użytkownik

DAW:
    Pro Tools
    ja mialem kiedys stycznosc z Logic Control,ale to chyba to samo.Niestety wszystko robilem szybciej myszka,jedyne co jest fajne to fadery,nie w sensie jakosci czy wady,po prostu to jest najlepsza czesc kontrolera ktora przyspiesza prace,szczegolnie przy nagrywaniu.Reszte trzeba sie naklikac patrzac w przezaj...malutki wyswietlacz.
  11. jacek.mixer Administrator

Zawód:
    mikser
    DAW:
    Pro Tools
    Mackie hui to nie jest to samo. To troszkę większy i starszy kontroler, który był prekursorem protokołu hui. Znacznie bardziej zaawansowany niż mackie control http://www.mackie.com/products/hui/

Sent using Forum Runner
  12. jarektoifl Stały Użytkownik

DAW:
    Pro Tools
    Masz racje,przepraszam,myslalem ze z tego kontrolera zrobili Logic Control itp.Ale ten wyglada porzadniej i bardziej funkcjonalnie niz Logic Control.
  13. jacek.mixer Administrator

Zawód:
    mikser
    DAW:
    Pro Tools
    Logic Control był osobnym produktem sygnowanym logiem emagic i dedykowanym tylko do Logica. Pózniej firma Mackie zaczęła go sprzedawać jako uniwersalny kontroler pod nazwą Mackie Control i jest robiony do dziś.

Sent using Forum Runner

Share This Page