1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

Vox Valvetronix

Dyskusja w dziale 'Kącik Gitarzysty - dyskusje o gitarach, efektach i' rozpoczęta przez Hardi, 31 Marzec 2006.

1. Hardi Aktywny Użytkownik

Szukam jakiegoś kombajnu do gry w domu i w małych klubach, tak, aby do jednej ręki gitarę, a do drugiej piec. Czy Vox Valvetronix to dobry wybór?
  2. acq Użytkownik

planuje zakup wlasnie tego pieca...myslalem o ad50vt, ale chyba 100 wezme....ze wzgledu na to ze jest mocniejszy.

nie mialem okazji przetestowac go naprawde tak jakbym chcial. mialem za to ad30vt na jeden dzien.....wzmacniacz jest poprostu swietny. za taką kasę to najlepszy wybor. line 6 przy nim brzmi wręcz jak zabawka. wszystkie combo w tej cenie, ktore slyszalem, odpadają (moze poza H&K club reverb - akurat taki teraz mam i jest swietny ale mniej uniwersalny.
    niestety nie wiem jak sprawdza sie brzmienie w zespole ( ad30vt chyba za cichy bedzie)....

kupilbym ten piec nawet bez tych wszystkich efektów....jesli masz troche wiecej kasy to polecam ad60vt - to juz inna seria, brzmi klase wyzej...aczkowiek za taką cene mozna chyba kupic juz np. peavey classic...

pozdrawiam
  3. Hardi Aktywny Użytkownik

Ja myślę nad AD120VTX 2x12”, w końcu to końcówka tranzystorowa więc ta moc musi być znacznie większa, bo lampowej to wystarczy nawet 30 wat.
  4. zeroqll Guest

Gralem na ad60 i 120vtx i powiem, ze bardzo fajne piece. Ladne brzmienia czyste i crunche. Z przesterami roznie bywa, jezeli do rzezni to sie nie nadaje, jak dla mnie symulacja mesy jest taka sobie, ale brzmienia rockowe, hard rockowe czy metalowe ala marshall+dopalka sa bardzo fajne. W porownaniu do flextona III, ten piec bardziej mi sie podobal. Z tego co jeszcze pamietam to sekcja efektow byla podzielona na 7 albo 4 czesci, ktore moga grac jednoczesnie, brzmienie efektow modulacyjnych zadowalajace, chyba na poziomie tych z Flextona, a dopalki calkiem niezle byly. Jezeli piec do klubu to bardzo fajny wybor, zwlaszcza 120, bo na 2 glosnikach, naprawde slychac te roznice, szczegolnie na przesterach. Sam chcialem kupic ten piec, ale zrezygnowalem po tym, jak na roznych zagranicznych forach przeczytalem o awaryjnosci tych piecy (chyba cos z softem), teraz troche zaluje, bo to naprawde fajne combo.
  5. acq Użytkownik

Odp: Vox Valvetronix

ostatnio miałem do czynienia z ad50vt...
    tym razem jednak obok stał H&K club reverb...

plusy:
    -dosyć uniwersalny piec, duza ilosc brzmien...szczegolnie podobaly mi sie ciezkie brzmienia
    -wszystkie presety brzmią raczej poprawnie
    -do grania z bebnami piec wystarcza spokojnie

minusy:
    -bardzo!! mala dynamika, przez co na różnych presetach slychac, że jest to zawsze ten sam piec.
    -bramka szumow wlaczona na stałe!!
    -mimo wszystko wydaje mi sie troche 'plastikowy' jesli chodzi o brzmienie

porównywany był z tranzystorowym H&K, który wypadł mimo wszystko lepiej. przewaga VOX'a polega na lepszych walorach do grania ciężaru, no i efekty na pokładzie. poza tym wole mojego starego H&K
  6. jacek.mixer Administrator

Zawód:
    mikser
    DAW:
    Pro Tools

chyba wszystko co dzisiaj vox robi jest beznadziejne
  7. acq Użytkownik

mysle że 'beznadziejne' to troche przesada. są jeszcze nowe piece LINE6, które osobiście wydaja mi się duuużo gorsze.

a swoją drogą ciekawe jak brzmi WAH VOX'a V847 czy jakoś tak
  8. Hardi Aktywny Użytkownik

kaczka Vox to jedna z lepszych, podobnie jak Budda...
  9. jacek.mixer Administrator

Zawód:
    mikser
    DAW:
    Pro Tools

temu nie zaprzeczam :)

Share This Page

Użytkownicy znaleźli tę stronę szukając wyrażeń:

1. vox piece

,
  2. Vox VT 120 forum