1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

V-Pick: Precyzja, Brzmienie, Komfort gry

Dyskusja w dziale 'Gitara - rejestracja i obróbka nagrań' rozpoczęta przez ghetto_blaster, 3 Grudzień 2009.

1. ghetto_blaster Użytkownik

Zawód:
    Student
    Witam,

Chcialem goraco polecic wszystkim gitarzystom podobno wielkie odkrycie ostatniego czasu. Kostki V-Pick grube profilowane kostki do gry na wszelkiego rodzaju instrumentach strunowych szarpanych :D. Wlasnie se sprawilem i rzeczywiscie sa genialne. Zalaczam fote tego co nabylem filmik na youtube i strone dystrybutora na Wyspach.

Osobiscie do grania na moim elektryku uzywam tej srotkowej gornej z mojej foty - czerwona obwodka. Solowki, arpegia szybkie techniczne granie itp. Kostki maja ulatwic granie trudnych niewygodnych szarpniec na ktorych czesto wpadamy i poprawic brzmienie naszej gry. Jakies pytania to smialo...

http://www.youtube.com/user/GuitarGnosis#p/search/8/oiC5EhgYfLE

http://www.ekmpowershop8.com/ekmps/shops/madisaf/v-pick-guitar-picks-17-c.asp

pozdr

Załączone Pliki:

2. Smiechu Stały Użytkownik

Zawód:
    Inżynier Konstruktor
    DAW:
    Sonar
    A czy przypadkiem nie zadziałała tu siła sugestii?? Twardymi kostkami po prostu się lepiej gra to żadna nowość...
  3. ghetto_blaster Użytkownik

Zawód:
    Student
    Nie, sprawdzilem na sobie. Mam potworne problemy z precyzyjnym graniem i ostatnio robie jak glupi szybki riff z FF - What Will Become. Co szlo mi lepiej to zaraz gorzej - nie rowno a niektorych szarpniec po prostu nie bylo <wnerw>. Teraz sprobowalem te kostke o ktorej wspomnialem. Co za roznica ! Juz nie wiele mi braknie do tej precyzji do ktorej daze.

To nie sa po prostu twarde kostki - to sa bardzo bardzo ogrube kostki o profilowanych brzegach, okraglych z mikroostrym zakonczeniem - takze to nie jest po prostu duze jajko. Ta kostka naprawde duzo ci wybaczy ! Jest lepsza od wielu dziewczyn pod tym wzgledem ci powiem :p

Ale faktem jest ze jak z kazda powazna zmiana idzie troche nie pewnosci na poczatku trzeba sie przyzwyaczaic i ja bede musial troche ja podszlifować zeby palce siedzialy w dolku i nie zjezdzaly po kostce. A moje zolte 0.73 mm DUNLOPY ida do szuflady ku pamieci :)
  4. Koltun Przyjaciel dzwiek.org

Zawód:
    inżynier dźwięku, technik backline
    DAW:
    Cubase, Pro Tools
    W Dunlopie są podobne.
  5. Lolo Stały Użytkownik

Zawód:
    pogrzebacz
    DAW:
    Reaper
    ja tam kostką na basie sporadycznie gram, ale jak już to tylko dunlop 3.0 mm (taka do zabijania łosi). :)
  6. jaca Stały Użytkownik

no dobra , a czym one sie różnią od tych grubasów niebieskich-błękitnych danlopa czy jakiejś innej firmy? na rynku od dawna i małe i duże. do pewnych rzeczy dobre do innych nie, chyba? :)

A ta Twoja , bez dziubka to do kitu jest:) do sweepów ok, ale do "konkretów" lipton :)
  7. Gitarniak Użytkownik

:D:D:D:D.....na precyzyjne granie składa się wiele czynników a kostka jako sama kostka nie jest najważniejsza zależy do czego się człowiek przyzwyczai .....dużo ważniejsze od samej kostki jest sposób jej trzymania......ale to nie ten temat

PS. Jak się pomaluje zielonym pisakiem płytę CD na krawędzi to dźwięk jest o wiele lepszy:D:D:D;)

Pozdrawiam:)
  8. Hollowman Konto zlikwidowane na zyczenie uzytkownika

Zawód:
    Wkurzanie ludzi...:)
    a ja pamietam jak wycinalem kostki ze zuzytej karty telefonicznej...wtedy nie bylo na co narzekac :)
  9. jaca Stały Użytkownik

to już wersja "wypas" była:)
  10. jaca Stały Użytkownik

znam takiego Pana co to pieniążkiem gra i też gra:)

Ty chyba niepoważny jesteś, jedyny słuszny to...no wiesz :D:D:D

Tylko że by mi tu Któryś z różowym nie wyjechał:):):)
  11. jarektoifl Stały Użytkownik

DAW:
    Pro Tools
    Czy to nie jest tak jak kiedys i do dzis duzo "gitarzystow" wycinalo z grubej pleksy kostki bo sie slizgaly po strunach jak palec po pi....mlodej szestnastki,zamiast sie uczyc artykulacji gruba kostka to graja takim gownem gdzie nie ma ataku na strune tylko poslizg i przez to latwiej sie slizga po strunach ale dzwiek jest do dupy.
  12. Gitarniak Użytkownik

....grałem kiedyś na gitarze pałką perkusyjną, butelką, piwa kieliszkiem i tez grało:D poważnie;)
  13. jaca Stały Użytkownik

i kostka pod kątem prawie prostym do struny:) samo "szu szu" pikne jest wtedy:D
  14. jaca Stały Użytkownik

kumpel na koncercie po mnie grał, i grał, tylko katana się podarła póżniej, ale na barach ślady strun się ostały:)
  15. Gitarniak Użytkownik

....co by nie napisał prawa rąsia musi być wyćwiczona:D:D:D:p
  16. jarektoifl Stały Użytkownik

DAW:
    Pro Tools
    az sie boje pomyslec co taka kostka da takiemu Steve Vai lub Allanowi Holdsworthowi,Allan chyba pobije rekord swiata i kosmosu w predkosci grania arpeggio.Uo matko boska,moze ja bede gral jak Allan,skoro to tak poprawia timing.
  17. Gitarniak Użytkownik

....przekonałeś mnie kupuję całą zgrzewkę;)
  18. Gitarniak Użytkownik

19. jaca Stały Użytkownik

:D:D
  20. jarektoifl Stały Użytkownik

DAW:
    Pro Tools

Share This Page

Użytkownicy znaleźli tę stronę szukając wyrażeń:

1. v-picks kostki

,
  2. kostki V-Pick