1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

Uszkodzony przycisk w Roland MV 8800

Dyskusja w dziale 'MIDI, samplery, syntezatory' rozpoczęta przez Szprot, 28 Luty 2011.

1. Szprot Początkujący

od moderatora: post przeniesiony z wątku o zupełnie innym temacie; dopisywanie się do obcych tematów jest niezgodne z regulaminem!

Witam,

posiadam MV 8000 i mam problem. Zepsuł mi się przycisk Record:/ Wie ktoś może ile to by kosztowała naprawa w serwisie? Może jest ktoś na forum kto zna maszynę od podszewki, robił już takie rzeczy i za odpłatą by się podjął naprawy?
  2. JoachimK moderator globalny

Sam przycisk to groszowe sprawy. Nie rozbierałem tej stacji, ale inne urządzenia Rolanda zdarzało mi się mieć na stole operacyjnym. Większym problemem jest zazwyczaj jak zwykle rozebranie całości, by się dostać do felernego elementu. Jeśli masz zaprzyjaźnionego elektronika, którego jesteś pewien, to wystarczy, serwis nie musi być.
    (p.s. ja już się tym nie zajmuję z braku czasu)
  3. Marc The Drummer Aktywny Użytkownik

Zawód:
    Logistyk - SAP operator
    Zanim zaczniesz to samemu robic napisz do Roland Pol,ska czy by ci to zrobili. Raczej to jest jak powiedzial Joachim... czyli "groszowe sprawy"
  4. JoachimK moderator globalny

Tzn. inaczej - sam przycisk to grosze, ale pracy może być dużo, co podnosi robociznę.
  5. Szprot Początkujący

Pisałem do Rolanda i za samo rozebranie i sprawdzenie usterki to koszt od 60 do 180 zł. Później część plus robocizna to może mnie wynieść sporo. Chyba nie będę miał wyjścia. Dzięki za odp. POzdrawiam
  6. Marc The Drummer Aktywny Użytkownik

Zawód:
    Logistyk - SAP operator
    Wiesz oczywiscie mozna samemu sprobowac to zrobic ale zawsze istnieje ryzyko ze po drodze cos pojdzie nie tak i wtedy koszt naoprawy wzrosnie...
  7. Szprot Początkujący

Dokładnie..

Share This Page

Użytkownicy znaleźli tę stronę szukając wyrażeń:

1. roland mv uszkodzony