1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

Update "logic control"

Dyskusja w dziale 'Komputery, Interfejsy, Oprogramowanie - Mac & PC' rozpoczęta przez mst, 19 Październik 2011.

1. mst Użytkownik

Zawód:
    belfer
    DAW:
    Cubase
    Witam!
    Poszukuję kogoś kto posiada logic control z softem innym niż <= 1.02
    Chcę zrobić update ale do wersji nowszej potrzebny jest inny bootloader niż 1.0
    Gdyby ktoś mógł wydłubać swoją kostkę, zanieść na programator i zgrać zawartość to byłbym wdzięczny. Upgrade kit w Mackie to 78Euro. A kostka i programowanie jest znacznie tańsze. No i może symbole układu, choć z moich dociekań wynika, że jest to pewnie atmel ATMEGA16-16PU. W zamian mogę podesłać zawartość kości PROGRAMMED ATINY28 LOGIC CONTROL PWM V3,02.
    Pozdrowionka
  2. JoachimK moderator globalny

A jesteś pewien że nie jest zabezpieczony przed ściągnięciem wsadu? No bo skoro płatny...
  3. mst Użytkownik

Zawód:
    belfer
    DAW:
    Cubase
    hm, chyba nie ale zaklinać się na śmierć nie będę... popytam jeszcze co mądrzejszych ode mnie, ja raczej nie jestem biegły w te klocki....
  4. JoachimK moderator globalny

W programatorze dla Atmel masz ustawialne tzw. Fuse bits i Lock bits. Możesz doprowadzić nimi nie tylko do blokady weryfikacji (czyli niemożności sczytania kodu), ale nawet doprowadzić blokady dostępu programatora przy kolejnym programowaniu (to tak z grubsza w trzech słowach).
  5. mst Użytkownik

Zawód:
    belfer
    DAW:
    Cubase
    Rozumiem, że nie grozi to jakąś formą zniszczenia układu? Np. wyczyszczenia danych albo "samodestrukcji"?
  6. JoachimK moderator globalny

Nie, groźby uszkodzenia nie ma.
  7. mst Użytkownik

Zawód:
    belfer
    DAW:
    Cubase
    Poczekam, może ktoś się pobawi w to :)

Share This Page