1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

UAD 2 DUO - pomimo instalacji komputer go nie widzi

Dyskusja w dziale 'Komputery, Interfejsy, Oprogramowanie - Mac & PC' rozpoczęta przez barytosz, 5 Grudzień 2011.

1. barytosz Użytkownik

Zawód:
    Łowcy.b
    Witajcie!!!

Kupiłem przez audiostację LA 610 MKII w zestawie z UAD-em no i niby miało być fajnie a tu problem wielki bo komputer po instalacji softu i potem po restarcie i włożeniu UAD-a w PCi go nie widzi. Próbowałem przekładek do innych slotów, ponownej instalacji, BIOS ( zasilanie czy tam włączenie slotów PCi itd.) Komputer w studio nie jest podłączony do internetu ale to chyba nie powinno być żadnego problemu. Ktoś się spotkał może z podobną sytuacją? A może ja coś robię nie tak?
  2. pawel n. Użytkownik

o ile pamiętam to trzeba zarejestrować sie na stronie UAD
  3. Księciunio II Aktywny Użytkownik

DAW:
    Pro Tools
    JA :) z lenistwa :) nawet nie wyciągam swoich UAD'ów na czas instalacji softu. Win XP po wielkim sprzątaniu zawsze mi krzyczy, że masz tam jakiś sprzęt Multimedialny, i lepiej, jakbyś jakieś oprogramowanie y'e-mu zaistalował. Komunikat Win :) jest zawsze, bez względy na sprzęt Multimedialny :) Tutaj też powinien być.

Więc :)

Albo twój Win 7 jest niedotarty, albo jeszcze nie wgrałeś najnowszych sterowników ze strony producenta, albo w twoim PC :) coś się tam w środku pomiędzy sobą gryzie :) albo źle wgrane sterowniki coś ci tam zblokowały w systemie, i trzeba je teraz odinstalować (najlepiej w trybie awaryjnym) i jeszcze raz zainstalowć.

Co ty na to :D
  4. Księciunio II Aktywny Użytkownik

DAW:
    Pro Tools
    Dawno dawno temu :) zdażały się też takie sytuacje, że Karty na PCI-e nie sięgały aż tak głęboko w gniazda PCI-e, i nie stykały się z odpowiednimi stykami w płycie. Wtedy właśnie była cisza :D

Jak masz UAD na PCI-e, to zwróć na to szczególną uwagę :)
  5. barytosz Użytkownik

Zawód:
    Łowcy.b
    No co ja mogę ?:) Muszę wziąć się za to i zrobić tak, żeby działało:)
  6. barytosz Użytkownik

Zawód:
    Łowcy.b
    Dziś komputer poszedł na wizytę do pana informatyka - zobaczymy co ten powie. Trochę to głupie że mając PC'ta trzeba być informatykiem:/
  7. Księciunio II Aktywny Użytkownik

DAW:
    Pro Tools
    Zawsze możesz sobie kupić jakiegoś maczka za 15000 zł, wgrać w niego "Najwyższej Klasy" oprogramowanie, i cieszyć się z tego, że teraz to jesteś PRO :D
  8. barytosz Użytkownik

Zawód:
    Łowcy.b
    Okazało się, UAD2 był padnięty.
  9. Księciunio II Aktywny Użytkownik

DAW:
    Pro Tools
    Ouu. To dziwne. Nie słyszałem o takich przypadkach.
  10. barytosz Użytkownik

Zawód:
    Łowcy.b
    Na szczęście audiostacja wymieni na nówkę sztukę...
  11. barytosz Użytkownik

Zawód:
    Łowcy.b
    wymienione, zainstalowane działa i jest czad:)
  12. JoachimK moderator globalny

i po co było to narzekanie z góry na pecety? :)
  13. barytosz Użytkownik

Zawód:
    Łowcy.b

Share This Page