1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

Twoja przeogromna płytoteka i sposoby zarządzania nią

Dyskusja w dziale 'Q&A - Marcin Bors (zakończone)' rozpoczęta przez Dzidzia, 20 Grudzień 2010.

1. Dzidzia Początkujący

Witaj

Zastanawiam się, jaki masz sposób na zarządzanie swoją przeogromną płytoteką. Czy masz ją podzieloną na poszczególne gatunki muzyczne, może ze względu na jej twórców (realizatorów), lub ciekawsze elementy muzyczne (fajne gitary, wokale, perkusje, aranżacje, przeszkadzajki).

Jak się w tym swoim gąszczu CD/DVD odnajdujesz, i szybko znajdujesz interesującą ciebie płytę, lub nagranie na niej.

A może używasz jakiegoś sprytnego programu katalogującego płyty :)

Coś mi podpowiesz :) poradzisz :) jak to najlepiej ugryść :)
  2. marcin.bors gość specjalny

Systemem katalogowania plyt, ktory po wielu latach zmudnych momentami testow uznalem za najlepiej rozwiazany, dopracowany i przemyslany jest kolejnosc alfabetyczna.

:)

Rozczarowalem???

Slucham wielu nagran kazdego dnia, a stosunkowo szybko i skutecznie dzialajacy twardy dysk w mojej glowie (nie do wiary!!!) nie ma problemow z zapamietaniem tytulu plyty, nagrania czy nazwy wykonawcy.

Co gorsza, kobiece pierwiastki mojej osobowosci przyporzadkowuja danym nagraniom wszelkiej masci obrazy.

Dzieki temu slyszac "Angel" Massive Attack widze nowiutkie glosniki B&W w domu Bartka Dziedzica (1998?), "Fame" Davida Bowie - Budapeszt, a "Glad Tidings" Vana Morrisona uciekajacego przed FBI Tony'ego Soprano.

Tak bym gryzl.

Ten temat.
    Laser oraz Dzidzia lubią to.
  3. Dzidzia Początkujący

Tak myślałem, że najprostsze rozwiązania są najlepsze, a system skojarzeń jest całkiem całkiem :)

Dziękuję i Pozdrawiam :)
  4. jacek.mixer Administrator

Zawód:
    mikser
    DAW:
    Pro Tools
    czy do zarządzania muzyką używasz iTunes'a?
    czy słuchasz muzyki przez te same przetworniki DA przez które miksujesz (Avocet)?
  5. marcin.bors gość specjalny

Najczesciej slucham korzystajac z opcji preview lub z iTunes'a.

Wszystkie sygnaly cyfrowe odsluchuje przez D/A z Avoceta.
    jacko lubi to.

Share This Page