1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

Twój Top 10 nagrań referencyjnych

Dyskusja w dziale 'Q&A - Marcin Bors (zakończone)' rozpoczęta przez Dzidzia, 8 Grudzień 2010.

1. Dzidzia Początkujący

Witaj.
    Jak sam wspomniałeś, masz ich bardzo dużo, ale po które z nich sięgasz najczęściej. Co w tych wybranych najbardziej ci się podoba.
    Pozdrawiam.
  2. marcin.bors gość specjalny

Wybieram pierwsze lepsze 10 sztuk. Nie siegam po nie najczesciej, wymienie te, ktore w tej chwili przyjda mi do glowy, ok?

Zaznaczam, ze to minimalny wycinek, a kolejnosc jest wyjatkowo przypadkowa:

- Joni Mitchell - Big Yellow Taxi - akustycznie, ale wyjatkowo energetycznie i serdecznie
    - Jimi Hendrix - Machine Gun - sekcja i solo gitary - definicja nagrania live
    - Radiohead - Lucky lub Nude - caloksztalt
    - The Beatles - A Day In The Life - cztery sciezki !!!
    - David Bowie - Warszawa - za Soline, wokale rodem z Mazowsza i zaspiew "Maryjo" (nie posadzaj mnie w tym miejscu o nadreligijnosc i uberpatriotyzm :))
    - Massive Attack - Angel - idealny test dla wydolnosci odsluchu, doskonala separacja pasm i planow, i rim shot...
    - Stina Nordenstam - Trainsurfing - caloksztalt
    - Brazilian Girls - St. Petersburg - rozmach
    - Vernon Reid - cala plyta Mistaken Identity - Bitches Brew / Hip Hop na sterydach
    - Sam Sparro - Black And Gold - Eska dla wytrawnych

Co myslisz?
    Dzidzia lubi to.
  3. Dzidzia Początkujący

Troszkę innej odpowiedzi się spodziawałem, ale ta jest najbardziej satysfakcjonująca :)

Każda muzyka ma w sobie jakieś piękno, ale podążanie w kierunku tylko kilku ciekawych jej elementów jest błędem, i prowadzi do niechcianych schematów.

Bardzo dziękuję za tą wypowiedź !
  4. dejote Użytkownik

Zawód:
    inżynier dźwięku/reżyser filmowy
    Dzięki Marcinie za trochę dobrej muzyki! Przyznam się że nie znałem Sam Sparro - Black And Gold i Brazilian Girls - St. Petersburg :)
    Całość to zupełnei różne odcienie muzyki, zupełnie różne odcienie. Pewnie to jeden z elementów który wpływa na to że Twoje produkcje potrafią mieć tyle odcieni.
    Masz bardzo bogatą płytotekę. Ile płyt rocznie kupujesz ?
  5. marcin.bors gość specjalny

Mysle, ze okolo 300
  6. dejote Użytkownik

Zawód:
    Czyli - patrząc na statystyki utrzymujesz rynek fonograficzny. :D
  7. marcin.bors gość specjalny

Uwazam, ze jako osoba kochajaca muzyke (cudowna, chociaz wyjatkowo niestabilna i stresujaca forma pracy) nie mam prawa do sciagania plyt.

A jako osoba zyjaca z muzyki programow.

Byc moze wynika to rowniez z tego, ze doskonale wiem jak trudny jest to kawalek chleba.

Prowadzilem kiedys warsztaty produkcji i realizacji, po ktoryms z rzedu pytaniu "czy mozna wyzyc z muzyki" odpowiedzialem ze jest to bardzo trudne.

Miny zrzedly, wiec poprosilem: "niech podniesie reke osoba ktora ma legalnie nabyte wszystkie plyty CD i wszystkie programy w komputerze".

Nikt...
  8. dejote Użytkownik

Zawód:
    Kwestia mentalności - ludzie których spotykam często uważają, że to co stworzył artysta to dobro ogólne i im się należy...
    Oprogramowanie traktuję tak samo jak sprzęt - piracki plugin, to dla mnie tyle samo co ukradł bym komuś kompresor i wstawił do racka...

Share This Page

Użytkownicy znaleźli tę stronę szukając wyrażeń:

1. hip hop pliki referencyjne