1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

Taki Riff

Dyskusja w dziale 'Gitara - rejestracja i obróbka nagrań' rozpoczęta przez sinquestsound, 4 Styczeń 2010.

1. sinquestsound Konto zlikwidowane na zyczenie uzytkownika

Witam,

Pozdrawiam,

Załączone Pliki:

2. wojt Użytkownik

Tworzymy? Mam coś dograć? ;)
  3. sinquestsound Konto zlikwidowane na zyczenie uzytkownika

hehe, nie mam czasu na to bardzo, ale z riffem możesz robić co chcesz, w sumie chciałem pokazać że brzmi średnio nawet na:

1. gitara basowa w tym fragmencie to ślad gitary elektrycznej skopiowany i przepuszczony przez pare wtyk aby brzmiał jak bas (chyba się udało),
    2. gitary rytmiczne nagralem sam a ja grac nie umiem na mojej mega gitarce za 200 zeta z allegro która stoi w pokoju jako dodatkowy mebel hehehe,
    3. przestery to oczywiście darmowe symulacje i impulsy ;)

Udało mi się raz zagrać równo hehehe to skopiowałem riff parę razy, perka jakieś midi i superior i sample ;)

Pozdrawiam,
  4. jaca Stały Użytkownik

Sin, to fajne to jest. Mogę poprosić ses. ;) Wczoraj wyłączyłem wszystko w cholere bo nic nie gadało ze sobą i szkoda kasy się zrobiło, a Ty mi tu z gitką za 200 zeta wyjeżdzasz na darmowych z takim "sądem" ;) . Nieładnie tak załamywac kolegę ;)
  5. konop_tnt Stały Użytkownik

DAW:
    Cubase
    Faktycznie fajnie to brzmi, zapodawaj ślady i mów bez bicia co żeś zrobił :)
  6. Księciunio Guest

Troszkę go przemaglowałem przez różne kompresory, i wyszło mi takie coś :ridinghorse:

Załączone Pliki:

Share This Page