1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

Taśma

Dyskusja w dziale 'Nagrania i edycja' rozpoczęta przez Jurek, 15 Grudzień 2008.

1. Jurek Użytkownik

Zawód:
    Software Developer
    DAW:
    Reaper
  2. lampek Użytkownik

Zawód:
    Chyba realizator dźwięku/producent muzyczny
    DAW:
    Samplitude

Minęło już trochę czasu od wystawnie tej aukcji..., sprzedającym było chyba Polskie Radio SA. Byłem u nich w okolicach czerwca i ciągle stał ten egzemplarz... Koleś który go wylicytował wpłacił zaliczkę i przez ponad miesiąc się nie pokazywał...:) Może stoi jeszcze do dzisiaj...:) Warto sprawdzić. Bardzo fajny egzemplarz. Mało "latany". Na liczniku miał przechodzone jakieś 3 tyś godzin. Ponoć to bardzo mało. Strasznie się napaliłem na to cacko. Wylicytowany został na 12 tyś pln. Niby niewiele, ale po dłuższej rozmowie z technikami z Woronicza odpuściłem totalnie... Tylko jedna z rolek napinających kosztowała wtedy "jedyne" 3tyś pln... Takich rolek było więcej, a ta nie była najdroższa...:) Do tego dochodzą normalne koszty eksploatacji i konserwacja, która najlepiej gdyby odbywała się w fabryce gdzieś w Austrii...:)

Ja osobiście odpuściłem jaraniem się tymi zabawkami choć chylę przed nimi czoła! To kwintesencja soundu i jakości, ale w dzisiejszych w czasach nie miałbym najzwyczajniej w świecie czasu na skakanie przy tym sprzęcie... Strojenie, obsługa, awaryjność no i koszty z tym związane skłaniają mnie raczej do takich rozwiązań - ATS-1 ANALOG TAPE SIMULATOR - pod warunkiem że to działa:)
  3. Igor Aktywny Użytkownik

Zawód:
    trener, realizator
    DAW:
    Pro Tools
    Mi się to brzmienie bardzo podoba, szczególnie jak uderzane są tomy i studnia.

Share This Page