1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

Szybki temat - Problem z procesorem TerryWest CS-12

Dyskusja w dziale 'Pluginy' rozpoczęta przez DawidZ, 20 Maj 2011.

1. DawidZ Użytkownik

Witam po dlugiej nieobecnosci;)
    Pytanie glownie do urzytkownikow tego pluginu.
    Problem polega na tym, ze po zalaczeniu EQ dzwiek poprostu znika (gdy wylaczam eq dzwiek pojawia sie). Analogicznie do hardwaeru to jakby w łańcuchu urzadzeń (eq -> compresor -> sasurator -> stereo enhancer -> mid-side - bo mniej wiecej taka strukture ma ten plugin..). byl uszkodzony eq - nie przechodzi przez niego sygnał poprostu.
    Myslalem ze cos popieprzylo mi sie w systemie ale po postawieniu XPeka od nowa nadal to samo. Kazdy inny soft/wtyczka dziala prawidlowo. Sciagnalem ze strony TerryWesta jeszcze raz ta wtyczke - dalej to samo - eq nie puszcza sygnału. Ostatnio zakupilem lapka, na nim ''dziewiczy'' system (XP co prawda w wersji Media Center ale chyba nie powinno miec to nic do rzeczy), na nim sciagnalem jeszcze raz ze strony TerryWesta CS-12, i....dalej to samo - eq nie puszcza sygnalu dalej. Wykluczam wirusa, trojana czy inny syf, stacjonarka, lapek i dodatowy zewnetrzny dysk z ktorego kozystam na 100% sa czyste. Siagnalem ze strony TerryWesta sam tylko EQ z tego pluginu (Twelwe) i.... nie puszcza sygnału - na bypassie dziala, ale... po co komus zbypassowany eq;). Starsza wersja - CS-12M tez nie dziala w nim eq.
    Najdziwniejsze jest to, ze jakies pol roku temu wszystko hulało jak nalezy. Na stronie TW niema zadnych info ze eq przestaje dzialac po jakims czasie. Po roznych testach ''racjonalnych'' zaczely mi przychodzic do glowy pomysly ''nieracjonalne'' : CS-12 uzywalem na sumie w DAWie; dla ''testu'' zapiąłem rowniez na kanalach i dalej to samo... Zmnienialem czestotliwosc probkowania w Dawie, latencje, chyba wszystkiego juz probowalem i nic...Pokończyły mi sie juz pomysly... A zalezy mi na eq z tego pluginu bo bardzo, bardzo przypadl mi do gustu.
    Pomozecie?;) Moze ktos u siebie przetestuje ta wtyczke?
    Linki :
    http://0db.pl/?s=terry+west
    http://www.terrywest.nl/equalizers.html

P.S. Polecam odwiedzic strone i sprawdzic soft TW; gosc robi naprawde dobre rzeczy (jak na moje ucho) no i darmowe;)
  2. DawidZ Użytkownik

EQ zaczął ''nagle'' działac na lapku po (automatycznej) aktualizacji windy. Niewiem co mialo na to wplyw ale z tego co pamietam m.in .NET Framework zaktualizowal sie do v3,5.
  3. JoachimK moderator globalny

To nie .NET, tylko biblioteki C - patrz tutaj.
    DawidZ lubi to.

Share This Page