1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

Szumy przy re-ampingu

Dyskusja w dziale 'Nagrania i edycja' rozpoczęta przez mich94, 20 Lipiec 2011.

1. mich94 Początkujący

Jako, że to mój pierwszy post na tym forum to witam wszystkich serdecznie :)

Zwracam się do was z prośbą o pomoc. Mam interfejs Tapco Link Firewire i wzmaczniacz Laney LV200. Chciałbym nagrać czysty sygnał z gitary a potem metodą re-ampingu przepuścić go przez w.w. wzmak i rezultat omikrofonować Shurem SM 57. Jes tylko jeden problem. Gdy próbuję połączyć wyjście z Tapco i weście wzmaka, to gdy włączę Laneya nawet bez włączania jakiejkolwiek muzyki słychać nie bardzo głośne, ale jednak słyszalne szumy. Nie jest to kwestia zepsutego kabla, chociaż kable nie są super jakości (tzn. jak używam ich do gitar to nie słychać, żeby szumiały, ale nie są to np. klotzy ze wtykami Neutrik).
    Kończąc mój długi wywód: Czy to wina złej jakości kabla, czy coś innego, czy może po prostu tak musi być i oczekuję zbyt wiele?
  2. steer Użytkownik

3. mich94 Początkujący

ok :) czułem, że coś mi umknęło :)
    Dzięki za pomoc
  4. przemak Przyjaciel dzwiek.org

Poziom wyjscia liniowego prawdopodobnie jest OK. Stawiam na petle mas niestety.
  5. steer Użytkownik

Tak czy siak di-box potrzebny.
  6. mich94 Początkujący

to w końcu potrzebują DI-boxa, czy Re-amp boxa, bo to trochę istotna różnica?
  7. sinmix Aktywny Użytkownik

DAW:
    Cubase
  8. mich94 Początkujący

9. d.b Aktywny Użytkownik

Zawód:
    obibok
    DAW:
    Pro Tools

Share This Page