1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

Symulacje kontra Rzeczywistość - Ankieta 1

Dyskusja w dziale 'Gitara - rejestracja i obróbka nagrań' rozpoczęta przez Smiechu, 31 Styczeń 2011.

?

Które próbki są skażone symulacją???

Poll closed 3 Marzec 2011.
01 ilość głosów: 9 37.5%
02 ilość głosów: 10 41.7%
03 ilość głosów: 9 37.5%
04 ilość głosów: 9 37.5%
05 ilość głosów: 15 62.5%
06 ilość głosów: 11 45.8%
07 ilość głosów: 17 70.8%
Głos można oddać na kilka pozycji.
  1. Smiechu Stały Użytkownik

Zawód:
    Inżynier Konstruktor
    DAW:
    Sonar
    Nie... 1 też jest dobrze...
    Więcej już nie podpowiem...
  2. Janos Użytkownik

DAW:
    Cubase
    Ja wiem gdzie jest błąd (lub tak mi się wydaje). Najwięcej miałem z tym problemu, a że pora była późna to strzeliłem.
  3. Gitarniak Użytkownik

[IMG]...zostałem wywołany z klasy...Śmiechu, z całym szacunkiem do pomysłu i pracy jaką wykonałeś robiąc ten "eksperyment" ale można wykonać analogiczny test z samochodami...mianowicie:

1. Nagrać dźwięk silnika.
    2. Najlepiej kilku benzyniaków i diesli o różnych pojemnościach.
    3. ...oczywiście różnych producentów.

I zadać analogiczne i szydercze pytanie : Którym samochodem jeździ się najwygodniej.

Taką dla mnie osobiście ten eksperyment ma wartość.

Pozdrawiam.

PS. Nr. 7 brzmi najbardziej analogowo, cokolwiek miałoby to znaczyć.
  4. Smiechu Stały Użytkownik

Zawód:
    Inżynier Konstruktor
    DAW:
    Sonar
    Zupełnie nie zrozumiałeś celu eksperymentu... I w ogóle nie rozumiem gdzie tu jest analogia do tego testu...
    Ponieważ test zbliża się ku końcowy mogę zdradzić w czym rzecz...

Test został podzielony na 2 części... Pierwsza ma określić jaka jest wrażliwość muzyków/realizatorów osób udzielających się na tym forum na "symulacje"... czy potrafią je rzeczywiście tak trafnie i szybko rozpoznać w ślepym teście jakby wynikało to z ich wypowiedzi w wielu wątkach na forum...
    Tak więc Gitarnik... powinieneś wskazać które próbki to symulacja bez problem gdyż tak strasznie się zaklinałeś że symulacje to plastik i nic więcej...

Natomiast 2 część miała najzwyczajniej sprawdzić który charakter brzmienia przypadnie bardziej do gustu użytkownikom...

Podkreślam że nie mam w zwyczaju wymuszania swojej racji "podstępami"... nigdy tego nie robiłem... tak samo jak wszyscy na tym forum jestem tu żeby się uczyć i żeby inni mogli się uczyć...
  5. MJK Użytkownik

Zawód:
    konstruktor mechanik
    To jaka była prawdziwa pełna odpowiedź?
    No i jak wg ciebie wygląda ta jasność co do tego co jest "skażone" symulacją?

Share This Page