1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

sygnalizator tempa

Dyskusja w dziale 'MIDI, samplery, syntezatory' rozpoczęta przez bartoszchmielewski, 25 Listopad 2010.

1. bartoszchmielewski Użytkownik

Jakie macie doświadczenia w realizacji metronomu za pomocą sygnalizacji świetlnej! Jakieś urządzenie może do polecenia? Udało mi się chwilowo zrealizować to za pomocą MainStage i rzutnika, ale wolalbym prostrze rozwiązania. Głównie aplikacja dla dyrygenta prowadzącego orkiestrę!
  2. Koltun Przyjaciel dzwiek.org

Zawód:
    inżynier dźwięku, technik backline
    DAW:
    Cubase, Pro Tools
    Ktoś ostatnio pisał na forum że robi intrefejs MIDI ETHERNET. Myślę że to byłoby najprostsze rozwiązanie. Jakikolwiek komputer z sekwencerem wypluwający MIDI do małego pudełka na pulpicie dyrygenta. W pudełku np. dwie diody Led, jedna znacząca każde tiknięcie a druga pierwszą miarę w takcie.
  3. bartoszchmielewski Użytkownik

o to mi chodzi, tylko potrzebuję nazwy przykładowych urządzeń nie diy tylko do kupienia w sklepie na fakturę. Wielkość diód też jest istotna.
  4. JoachimK moderator globalny

Robiłem jakieś 15 lat temu metronom sterowany clockiem MIDI, duża do zawieszenia na ścianie linijka diod imitująca ruch w prawdziwym mechanicznym metronomie. Projekt w sumie upadł, miał służyć właśnie do orkiestry nagrywanej w studio.
  5. bartoszchmielewski Użytkownik

6. kamilbiedrzycki Aktywny Użytkownik

DAW:
    Pro Tools, Reaper
    Przeważnie dyrygenci na tego typu sesjach mają przed sobą monitor gdzie jest wyświetlany BIG CLOCK z Pro Toolsa w taktach.

Share This Page