1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

sygnal gitary,zakłócenia

Dyskusja w dziale 'Gitara - rejestracja i obróbka nagrań' rozpoczęta przez jaca, 18 Listopad 2009.

1. jaca Stały Użytkownik

Cześć. Wrzucam próbkę gitary nagraną przez kostkę-preamp, dorzućcie symulację paczki lub nie.
    Czy słyszycie jakieś niepokojące dzwięki, trzaski... ?
    Jeśli tak, to co to może być? Spróbujcie je opisać.

Załączone Pliki:

2. jaca Stały Użytkownik

Panowie, 7 wyświetleń i nic. Jak nic nie słyszycie, to to napiszcie. Chyba głuchych tu nie ma, oprócz mnie:)
  3. JoachimK moderator globalny

6 - moje się nie liczy, bo głośniczki w laptopie aktualnie :-P
  4. jaca Stały Użytkownik

Joachimie, wierzę w Ciebie :)
  5. jaca Stały Użytkownik

Pomóżcie, bo zależy mi na czasie, 54 wejścia i co?
  6. sinquestsound Konto zlikwidowane na zyczenie uzytkownika

no ale o co kaman ???, probka jak probka sygnal z preampu jak z preampu czy tam kostki, nakladalem rozne impulsy i gra jakos nie wiem gdzie te zaklocenia ???, ja nie slysze moze ktos cos wylapie ;)

Pozdrawiam,
  7. jaca Stały Użytkownik

nie słyszysz żadnych trzasków w momencie uderzania w strunę, co któreś uderzenie oczywiście?
    pomiędzy też się zdarza, może to lampa kiepska, albo śmieci z elektroniki. miał ktoś takie coś?

Dorzuciłem drugą próbkę z impulsem,

Czy teraz też nie słyszycie żadnych trzasków?
  8. Hollowman Konto zlikwidowane na zyczenie uzytkownika

Zawód:
    Wkurzanie ludzi...:)
    lomatkobosko to o te ''dzwieki'' Ci chodzi?
    stary, nie przejmuj sie tym zupelnie. tego nie slychac. na pierwszy rzut oka/ucha nie slychac nic, wiec na pewno nikt Ci sie niczego nie przyczepi.
    Te ''trzaski'' sa slyszalne ale dlatego, bo nam o nich powiedziales i sie ich doszukujemy.

Nie przejmuj sie tym i smigaj mixowac dalej :)

Ja mialem kiedys wieksze wixy jak sluchalem swoich gitar, ale wylaczylem komputer na jakis czas to sie potem okazalo ze juz ich nie ma :)
  9. jaca Stały Użytkownik

nareszcie ktoś mnie zrozumiał:) ale ulga:)

ale mnie to tak wk#$%^% że aż nie moge grać , inna kostka( Mt2) tego nie ma(ale lampy też nie ma:) ) . piec na 2 lampkach w linię też nie ma.

robię rwetes, bo ostatnio kupiłem inną kostkę i miała takie śmieci, że uszy mnie bolały, druga w sklepie też :), a to jest nowa kość i nie wiem czy wymieniać na inną( chwilowo brak w sklepie) naprawiać, czy co tam jeszcze można z nią zrobić? :)

Na piecu też to jest ale ciszej, na multiefekcie na bateriach też:) Ma własny zasilacz.

Hm. Uszkodzona czy nie?
  10. Smiechu Stały Użytkownik

Zawód:
    Inżynier Konstruktor
    DAW:
    Sonar
    A masz mocne brumnienie?? Przester działa jak bardzo silny kompresor, limiter wręcz... więc gdy uderzasz dźwięk, brumienia nie słychać ale gdy gdy tylko poziom spada miedzy uderzeniami, to na wierzch wychodzi brumienie... stąd mogą pochodzić Twoje trzaski...

No i wiesz... :D lampa zawsze wymaga troche wiecej od gitarzysty... lepszej artykulacji, dokladniejszej itd...
  11. jaca Stały Użytkownik

nie ma brumienia,chyba słychać w przykładach, trzaski są z reguły w MOMENCIE UDERZENIA W STRUNY.
    nagrałem z większym przesterem niż gram normalnie, dlatego, że lepiej te trzaski słychać.
    Słyszysz je i Ci przeszkadzają, czy byś je olał, mnie denerwują bardzo.

I nie pitol mi tu o grze na lampie:), bo narazie to ja wymagam od niej, braku trzasków(jeśli to ona winna):)
  12. przemak Przyjaciel dzwiek.org

Nie wiem, co to jest... bym musial wziac do reki i pograc chyba, bo na ucho to nie wiem...
  13. jaca Stały Użytkownik

Ddzięki, kumpel mi mówi, że kondensator na wyjściu może być walnięty, i oddaje w momencie silniejszego ataku w struny, rzadziej pomiędzy.
    kosteczka ma wyjście emulowane, więc czy na dużym nagłośnieniu, mogłoby coś sie stać z przodami?
  14. Smiechu Stały Użytkownik

Zawód:
    Inżynier Konstruktor
    DAW:
    Sonar
    Szczerze?? To nie mam pojęcia o co Ci chodzi :D

Każdy przester ma swój charakter... jeden uwypukla syfy przy graniu, inny je kamufluje... może ten należy do tych, które uwypuklają... spróbuj z innymi gitarami... bo ja nie słyszę nic nadzwyczajnego, z czym nie spotkałbym się wcześniej... albo jestem głuchy :D
  15. jaca Stały Użytkownik

O widzisz ja milutko się zrobiło.:)
    Czyli nic nie słyszysz złego. Ok. Dzięki
    Jednak są tacy, co słyszą "pykanie":) Mnie to do szalu doprowadza, a im dłużej kość działa tym tego więcej:)
    Dziękuję.
  16. Hollowman Konto zlikwidowane na zyczenie uzytkownika

Zawód:
    Wkurzanie ludzi...:)
    Ja znam takich, co slysza roznice miedzy takimi samymi probkami, wiec sie nie przejmuj :)
  17. jaca Stały Użytkownik

sam do nich należę, więc się nie dziw:)
  18. Smiechu Stały Użytkownik

Zawód:
    Inżynier Konstruktor
    DAW:
    Sonar
    No jak się przysychać tej drugiej próbce... no to rzeczywiście... ale trudno powiedzieć czy to wina kostki, gitary, grającego... czy czego tam innego...

Z perspektywy słuchacza no to jest rzecz nie do wysłyszenia... no ale wierze że przy graniu może wkurzać :D

Mówię, dla mnie brzmi to dość standardowo na tle tego co słyszałem...
  19. jaca Stały Użytkownik

wkurza:) inna kość tego nie ma , piec w linie nie ma, już o tym pisałem. Tylko ta kostka tak ma. i teraz albo:
    1 lampa
    2 elektronika(kondziu)
    3 tak ma być

które?:)
  20. jaca Stały Użytkownik

dlaczego na stronie nie widzę tego:
    "Mówię, dla mnie brzmi to dość standardowo na tle tego co słyszałem..."
    dopiero jak chciałem zacytować, to się pojawiło? wracam na stronę i ni ma dalej, kurde, może połowy rzeczy nie widzę, za dużo słyszę. eh trza zmienić tryb życia chyba:)

Share This Page