1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

sygnał Liniowy do wejścia mikrofonowego preampu, da się ?

Dyskusja w dziale 'Nagrania i edycja' rozpoczęta przez Kenzo, 29 Lipiec 2011.

1. Kenzo Początkujący

Witam wszystkich,
    Dorobiłem się budżetowego preampiku z lampą z funkcją saturacji. chciał bym ocieplać i brudzić nim swoje ślady z DAW-a. czy możliwe jest podłączenie symetrycznego wyjścia z interfejsu audio do wejścia mikrofonowego w przedwzmacniaczu ? mam kabel ale nie chce nic zepsuć ( jakieś różnice w napięciu czy coś ? ) stąd moje pytanko, z góry dziękuje.
  2. przemak Przyjaciel dzwiek.org

Technicznie nic nie popsujesz, ale za wiele to nie da ;)
  3. Kenzo Początkujący

no na cuda nie liczę, pomyślałem że przekręcę mocno preamp na danym śladzie, później zmiksuje ten brudny ślad z czystym że by dodać troche lampowego błysku i przesteru z prawdziwej lampki zamiast tych wtyczkowych symulacji. Słaby pomysł ?
  4. jaca Stały Użytkownik

poczytaj to forum i EiS.
  5. przemak Przyjaciel dzwiek.org

Nie wiem, czy slaby. Warto sprawdzic i tyle...
  6. Kenzo Początkujący

mam numer z czerwca, dobry artykuł na temat przesterowań, zniekształceń, ale wszystko na wtyczkach. Zobaczę jaki będzie efekt po moim pomyśle. Dzięki i pozdrawiam !
  7. dominik.wieczorek Przyjaciel dzwiek.org

Zawód:
    Realizator Dżwięku
    ciekawe czy lampa w ukladzie dziala, czy jest prawie lampa :D
  8. JoachimK moderator globalny

Lampa nie daje błysku, a wręcz odwrotnie - co najwyżej daje brzmienie matowe ;)
    carrtmann lubi to.

Share This Page

Użytkownicy znaleźli tę stronę szukając wyrażeń:

1. wejscie mikrofonowe na liniowe

,
  2. jak zmienić wejscie mikrofonu

,
  3. wejśćie mikrofonowe zamiast liniowego

,
  4. zamiana wejścia liniowego na wyjście mikrofonowe