1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

Studio do nagrań fortepianu...

Dyskusja w dziale 'Nagrania i edycja' rozpoczęta przez Kaczor954, 11 Październik 2011.

1. Kaczor954 Użytkownik

Wiesz, mam cennik i umiem czytać.. też mi było ciężko w to uwierzyć, bo dodatkowo, fortepian nie jest nastrojony, tylko jeszcze 250 zł za strojenie.. to tak jakbyś kupował lody z karmelem bez karmelu (fajna metafora mówiąca na co mam teraz ochotę :p)
  2. Kaczor954 Użytkownik

Mam cennik i nie jest on zachwycający... 150zł/h
  3. dominik.wieczorek Przyjaciel dzwiek.org

Zawód:
    Realizator Dżwięku
    Fortepian i pomieszczenia adekwatne do jego nagrywania niestety generuja ceny. Studio za 50 zl nie bedzie mialo pomieszczenia i instrumentu :)
    el.j-music lubi to.
  4. przemak Przyjaciel dzwiek.org

Juz wczesniej chcialem to napisac... Sytuacja jak ze Szwejka - przypomne:
    - Chcialbym kupic szpica, ktory by nie gryzl...
    - Rozumiem, chodzi panu o szpica bez zebow.
    Jezeli najwazniejszym i istotnym kryterium jest cena, a w tej cenie ma sie znalezc fortepian koncertowy w odpowiednim pomieszczeniu, to oczekiwanie, ze bedzie to realne, jest wlasnie szpicem bez zebow. Oczywiscie, fortepian powinien byc w kazdym studiu, nastrojony, a cena to 50PLN/h z realizacja, i oczywiscie mozliwoscia upustu przy wiekszym zamowieniu, czyli powiedzmy 4 godziny. Jezeli sami sie nie bedziemy szanowac, to nikt nas nie bedzie szanowal. Takie cos mozna zrobic dla znajomego po znajomosci, ale wtedy za darmo. Albo placimy, albo udajemy, ze placimy. 150PLN za godzine za studio ze sprzetem, fortepianem i realizatorem jest to niestety realna cena, i jak widac za wysoka, ale jezeli tak to bedzie dalej wygladac, to i nasza muzyka bedzie tez tyle warta.
    sqby, maSh, BtQ oraz 3 innych osób lubi to.
  5. BtQ Stały Użytkownik

DAW:
    Pro Tools
    Do słów przemaka nic dodać nic ująć ;)
  6. Kaczor954 Użytkownik

Może masz rację, ale ja wcale nie potrzebuję fortepianu koncertowego, tylko żeby się nie rozsypywał pod palcami i był w dobrym stanie ogólnym. To po prostu nie jest projekt na który trzeba wydawać aż tyle kasy.
  7. masterofphysicalchemistry Aktywny Użytkownik

to chyba musisz sie sprobowac dogadac z jakas szkola muzyczna, tam sa tego typu instrumenty. Nikt raczej nie utrzymuje w dobrym studio, dobrego fortepianu do "takiego sobie grania" bo to sie po prostu nie oplaca.
  8. szkudlik Przyjaciel dzwiek.org

To może po prostu Clavinova czy podobny elektronik? Albo jakiś sampler+klawiatura młoteczkowa? Prawdopodobnie ostatecznie otrzymasz efekty porównywalne - lub nawet lepsze - niż "zwykły" fortepian w "zwykłym" pomieszczeniu.
  9. Kaczor954 Użytkownik

Rozumiem.. Ale chyba się zdecyduję na ofertę Joachima.
  10. Kaczor954 Użytkownik

Jednak wolę akustyczny fortepian.

Share This Page

Użytkownicy znaleźli tę stronę szukając wyrażeń:

1. sound and more studio cennik