1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

Studio do nagrań fortepianu...

Dyskusja w dziale 'Nagrania i edycja' rozpoczęta przez Kaczor954, 11 Październik 2011.

1. Kaczor954 Użytkownik

Cześć!
    Szukam jakiegoś dobrego studia do nagrań fortepianu (fortepian musi być w studiu), z dobrą akustyką i sprzętem, ale niewygórowanej cenie za godzinę.. Macie jakieś sugestie?!
  2. JoachimK moderator globalny

Toruń to nie wiem, ale w Bydgoszczy znajdziesz. No chyba że dalej (np. Poznań).
  3. BtQ Stały Użytkownik

DAW:
    Pro Tools
    Ja na Twoim miejscu pojechałbym do RecPubliki.
    Bardzo fajne warunki do pracy i doskonały fortepian.
    Lex lubi to.
  4. Kaczor954 Użytkownik

Interesuje mnie cała polska...
  5. Kaczor954 Użytkownik

Wiesz co, to był mój pierwszy cel, ale wychodzi trochę drogo (jak na ten projekt) i próbuję znaleźć coś tańszego...
  6. JoachimK moderator globalny

To jeszcze napisz coś o projekcie i budżecie...
  7. Kaczor954 Użytkownik

Jeśli chodzi o muzykę, to ma to być muzyka fortepianowa, projekt niewielki, bo mają to być nagrania raczej dla samego artysty i jego grona znajomych, a później, jeśli im się spodoba, to może coś więcej.. Generalnie około 5 utworów. Budżet dokładnie nieokreślony, ale odnosząc się do projektu, raczej nie więcej jak 1000 zł... Zależy mi na dobrze brzmiącym, "ciepłym" w brzmieniu fortepianie i dobrej akustyce pomieszczenia, żeby takową móc wykorzystać... Artysta nie będzie tworzył w studiu i będzie raczej dobrze przygotowany do sesji, toteż kwestię kilkudziesięciu dubli możemy sobie odpuścić.. Zatem powinniśmy się zmieścić w 6 godzinach spokojnie jeśli chodzi o samą rejestrację..
  8. BtQ Stały Użytkownik

DAW:
    Pro Tools
    Zatem w RecPublice nie musicie płacić noclegu (jeśli tak to tylko jeden). Potrzebujecie 6h nagrań czyli 8-10h na sesje bo próba trwa (czyli i tak cały dzień) Dzień studia kosztuje 1000zł plus realizator plus strojenie. Mozesz przyjechać ze swoim realizatorem, nie musisz stroić fortepianu :) Wtedy zapłacisz dokładnie 1000 netto
    Jeśli za mniej niż 1000 zł to szczerze mówiąc nie mam pojęcia jak. Chyba, że w jakimś zaprzyjaźnionym klubie lub szkole muzycznej z fortepianem.
    Sam czasem tak robię. Mam zaprzyjaźniony jazz klub w krakowie z przeciętnej wielkości ale fajnie brzmiącym fortepianem. Zdarza mi się tam przyjeżdżać na nagrania jeśli budżet nie pozwala na inne rozwiązanie.
    Pamiętaj tylko, że nie da się dobrze, profesjonalnie i tanio. Jeśli chcesz to zrobić dobrze musisz dobrze zapłacić. Akurat RecPublika w Twoim przypadku ma najlepszy stosunek jakości do ceny...
  9. Kaczor954 Użytkownik

No nie do końca... Oni sobie liczą jeszcze 300 zł za wynajem fortepianu, czyli cena wzrasta do 1300. Być może będę potrzebował asystenta na pierwsze dwie godziny, żeby nie musieć niczego szukać (bo szczerze mówiąc będę tam pierwszy raz), ale to już tylko 90 zł. Trochę to dla mnie dziwne, że oferuje się nienastrojony fortepian za 300 zł za dobę. Nie wiesz jak oni liczą tą dobę? czy może być na przykład doba liczona od przyjazdu czyli około 13?

I tak trochę poza tematem, nie znacie jakiejś wytwórni która mogłaby być zainteresowana tego typu muzyką? Kombinuję jak chociaż trochę zwrócić sobie koszty sesji.. ;)
  10. dominik.wieczorek Przyjaciel dzwiek.org

Zawód:
    Realizator Dżwięku
    Wrocław, TowerStudio:)
  11. Kaczor954 Użytkownik

A orientujesz się ile za godzinę?
  12. Kaczor954 Użytkownik

a sorry znalazłem :p
  13. Kaczor954 Użytkownik

Ale wychodzi podobnie jak Recpublika, a tam warunki trochę lepsze.. kurcze już sam nie wiem.. ;/
  14. paul Aktywny Użytkownik

Sprawdz
    http://www.rgstudio.pl/

Studio im.J.Hajduna - 115 zł/godz.+vat
    Studio S-4 - 70 zł/godz.+vat
    wraz ze znajdującym się tam wyposażeniem i obsługą techniczną.

W pierwszym jest fortepian, w drugim kiedys byl - teraz nie wiem.
  15. dominik.wieczorek Przyjaciel dzwiek.org

Zawód:
    Realizator Dżwięku
    nie wychodzi podobnie jak recpublika, albo sam zadzwon i powiedz, ze odemnei albo napisz do mnie maila i Ci zrobimy wycene.
  16. Kaczor954 Użytkownik

A ok, a przy okazji jakie macie możliwości miksu i ew. masteringu? jakie urządzenia zewnętrzne które mógłbym użyć, ewentualnie wtyczki?!
  17. lestek Stały Użytkownik

Zawód:
    Producent muzyczny, inżynier dźwięku
    DAW:
    Pro Tools
    Odezwij się do mnie na mejla. Koncertowa (dwuletnia, w dobrym stanie) Yamaha C7 w fajnie brzmiącym pomieszczeniu. W wolnej chwili mogę Ci spróbować podesłać na mejla nagrania fortepianu solo zrobione przeze mnie z Markiem Stefankiewiczem. Z powodzeniem zamkniemy się w 1000 zł.

Pozdrawiam!
  18. JoachimK moderator globalny

U mnie sporo sprzętu, z "dużymi" Lexiconami włącznie :) No ale to rzecz drugorzędna.
    A jeśli chodzi o te podstawowe rzeczy, to Steinway model D tak się składa że akurat rok po sporym remoncie (cały mechanizm itp.) + top mikrofony. Nie wiem tylko, czy starczy kasy, sam stroiciel weźmie u nas 140. W razie czego pisz na prv.
  19. Kamil Sołdacki Użytkownik

Zawód:
    sound engineer
    DAW:
    Logic, Pro Tools
    Polecam Sound and More Studio i tamtejszy fortepian Steinway & Sons. Uważam, że jak na fortepian to bardzo ciepło brzmi. Chętnie również zrealizuję :) Nie wiem tylko, jak to cenowo by wyszło, ale mogę podpytać. Jak coś, napisz do mnie.
  20. BtQ Stały Użytkownik

DAW:
    Pro Tools
    Coś żle zrozumiałeś, nie spotkałem się z czymś takim jak koszt wynajęcia. To o czym mówisz to koszt strojenia.

Share This Page

Użytkownicy znaleźli tę stronę szukając wyrażeń:

1. studio nagrań fortepian

,
  2. studio nagrań z fortepianem

,
  3. wynajecie fortepianu torun

,
  4. studio nagrań fortepian kraków,
  5. studio nagrań fortepian warszawa,
  6. studio fortepian warszawa