1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

Strzały monitorów przy wł/wył kompa

Dyskusja w dziale 'Komputery, Interfejsy, Oprogramowanie - Mac & PC' rozpoczęta przez Smiechu, 4 Wrzesień 2011.

1. Smiechu Stały Użytkownik

Zawód:
    Inżynier Konstruktor
    DAW:
    Sonar
    Od jakiegoś czasu mam monitory włączone bezpośrednio w interfejs i irytują mnie strzały przy włączaniu i włączania kompa...
    Dodam że wszystko wpięte w tą samą listwę z uziemieniem...
    Wiem że można "wł/wył" monitory po i przed kompem... ale czasem mi się zapomina, albo uruchamiam ponownie kompa i też zapominam...

Czy są jakieś "proste" sposoby, urządzonka, które mogą zniwelować strzały, nie wpływając za razem na sygnał użyteczny??
  2. Ziober Użytkownik

Zmienić interfejs. :) Ale to wpłynie na sygnał użyteczny.
  3. ukashec Początkujący

Strzału przy starcie kompa można się dość łatwo pozbyć robiąc prosty układzik z chociażby przekaźnikiem. Strzał przy wyłączaniu niestety pozostaje.
  4. Sempoo Stały Użytkownik

Zawód:
    zealirator wdzięku
    DAW:
    Adobe Audition, Reaper
    Śmiechu - ja mam większych braci Twoich monitorów i walą mnie już te trzaski - restartuję kompa bez ich wyłączania, ta seria chyba ma limiter, co?
  5. Smiechu Stały Użytkownik

Zawód:
    Inżynier Konstruktor
    DAW:
    Sonar
    No mają niby układ zabezpieczający... ale mimo to jest to dość irytujące...
  6. sqby Aktywny Użytkownik

DAW:
    Reaper
  7. AKYSZ Stały Użytkownik

hehe :D ja mam to samo i już nauczyłem się nurkować pod biurko przed wyłączeniem komputera, bo mnie boli jak słyszę ten trzask.
    Starałem się jakąś dobrą stronę tej sytuacji znaleźć i wytłumaczyłem sobie, że zawsze to jakieś ćwiczenie rozciągające kręgosłup po długim siedzeniu przed komputerem jest :adore: :D
  8. Smiechu Stały Użytkownik

Zawód:
    Inżynier Konstruktor
    DAW:
    Sonar
    Chyba rzeczywiście zainwestowanie w jakąś "gałkę" będzie rozwiązaniem... :D
  9. jarektoifl Stały Użytkownik

DAW:
    Pro Tools
  10. Smiechu Stały Użytkownik

Zawód:
    Inżynier Konstruktor