1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

Steven Slate Drums - sample

Dyskusja w dziale 'MIDI, samplery, syntezatory' rozpoczęta przez artree, 2 Lipiec 2011.

1. artree Użytkownik

DAW:
    Pro Tools
    Mam pytanko do uzytkowników. Mam zainstalowany Kontakt 4, do tego Trigger, wszystko zarejestrowane ładnie, w DAW właczam Trigger przez Browse ustalam folder z samplami, a Trigger ich nie widzi. Zero aktywności. Sygnał na wejściu w nim jest, ale na wyjściu już nie. Na jakim etapie robię błąd ?
  2. Księciunio II Aktywny Użytkownik

DAW:
    Pro Tools
    Możesz to inaczej napisać :)
  3. artree Użytkownik

DAW:
    Pro Tools
    W Nuendo właczam Triggera, wchodzę dalej w ustawienia Settigns, i dalej jest ścieżka pt Instruments and presets i wybieram przez Browse folder z samplami i presetami. Pojawiają się foldery typu Samples, Instruments, ale bez ich zawartości. Gdzie wchodząc bezpośrednio na dysk, je tam widzę :)
  4. Janos Użytkownik

DAW:
    Cubase
    Wejdź do "settings" w triggerze i na samym dole wybierz ścieżkę domyślną dla sampli triggera (tam gdzie je skopiowałeś)
  5. Księciunio II Aktywny Użytkownik

DAW:
    Pro Tools
    Wszystko robisz prawidłowo, tyle tylko że tam wskazujesz miejsce, gdzie znajduje się cały twój folder z tymi samplami. Tylko folder. Resztę robi sam program/wtyczka i pokazuje zawartość w swoim oknie.
  6. artree Użytkownik

DAW:
    Pro Tools
    Właśnie. I co dalej ?
  7. Księciunio II Aktywny Użytkownik

DAW:
    Pro Tools
    Zaznaczasz po lewej "Show instruments" lub "Show presets" i lista powinna sie rozwinąć. Trigger Platinum Instruments ? :)
  8. artree Użytkownik

DAW:
    Pro Tools
    Co jest ścieżką domyślną ?
  9. artree Użytkownik

DAW:
    Pro Tools
    Mam odznaczone i jedno i drugie, a w folderze "pusto"
  10. Janos Użytkownik

DAW:
    Cubase
    Wybierz miejsce gdzie skopiowałeś sample, w tedy przy każdym odpaleniu będziesz już miał je w tym okienku
  11. Księciunio II Aktywny Użytkownik

DAW:
    Pro Tools
    Powinno zadziałać. Jeżeli nie ? :) to przyczyn może być wiele :)

Brak dostępu do dysku - uprawnienia :)
    Jedna literka w linku gra z tobą w .... :)
    Nie uruchomiłeś ponownie jeszcze komputera :)
    Źle ci się to wgrało :)
    Nie wiem teraz :D
  12. artree Użytkownik

DAW:
    Pro Tools
    Sluchajcie, ja aktywowalem program Kontakt, a sam trigger aktywowal sie juz sam. Takie info pojawilo mi sie na koncu aktywacji, że oba są aktywne. Ale gdy klikam na logo duze ponad Settings pt Steven... pojawia sie na dole napis demo. O co chodzi ?:)
  13. Księciunio II Aktywny Użytkownik

DAW:
    Pro Tools
    Trigger a Kontakt, to są dwie różne rzeczy. Trigger to niezależny program/wtyczka z własnymi samplami. Kontakt to odtwarzarka do wcześniejszej wersji sampli od tego producenta. Trigger chyba wymaga iLoka ?
  14. artree Użytkownik

DAW:
    Pro Tools
    Janos uzywaleś iLok`a ? Bo Ksieciunio stara mi sie pomoc, ale chyba nie ma tego softu ?:)
  15. Janos Użytkownik

DAW:
    Cubase
    Używam, bez tego nie odpaliłbym Triggera :)
  16. Księciunio II Aktywny Użytkownik

DAW:
    Pro Tools
    Mam i jedno i drugie, ale nie wiem dokładnie co Ty masz, i gdzie z tym czymś utknąłeś :D
  17. artree Użytkownik

DAW:
    Pro Tools
    Juz widze info ze iLok wymagany przy triggerze. Troche zabezpieczen jest, ale nie dziwie sie. Jak odpale to powiem czy poszlo. Chwilka.
  18. artree Użytkownik

DAW:
    Pro Tools
    A to przepraszam :)
  19. Janos Użytkownik

DAW:
    Cubase
    Tak się zastanawiam, czy kupiłeś Trigger, czy SSD?
  20. artree Użytkownik

DAW:
    Pro Tools
    Steven Slate Drums wersja EX

Share This Page

Użytkownicy znaleźli tę stronę szukając wyrażeń:

1. drums sample