1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

SSL Duende V3

Dyskusja w dziale 'Pluginy' rozpoczęta przez JoachimK, 28 Lipiec 2009.

1. jarektoifl Stały Użytkownik

DAW:
    Pro Tools
    Jesli korzystasz z PoCo lub innego DSP na firewire,ale chyba przy takim ukladzie jak karta z 4-6 in/out i duende,nie powinno byc problemow:)
  2. JoachimK moderator globalny

4-6 in out OK, ale zauważ, że nawet Fireface 800 ma w opcjach ograniczenie pasma po FW do tylko 8x analog lub analog + SPDIF. Czyli więcej niż 8 torów audio już swoje robi. W tym przypadku nawet miałem się okazję przekonać, że powieszony tylko na jednym FW samodzielny FF800 z ustawionym pełnym pasmem może zakłócić pracę całego komputera, jeśli ten ma dodatkowo kilka kart DSP na PCI(e) i FW działających na sporym obciążeniu. A to znaczy, że dla Duende uruchomienie 64 czy więcej slotów, może być znacznym obciążeniem dla niektórych komputerów, i niekoniecznie chodzi tu o samo obciążenie procesora.
  3. JoachimK moderator globalny

4. jacek.mixer Administrator

Zawód:
    mikser
    DAW:
    Pro Tools
    były plotki, że przejdą na wersje 100% natywne, ale jednak jeszcze nie teraz...
  5. JoachimK moderator globalny

Właściwie można by powiedzieć, że wersja v3x to wersja nawtywna ;)
  6. jacek.mixer Administrator

Zawód:
    mikser
    DAW:
    Pro Tools
    plotki dotyczyly wersji 100% bez zadnego dodatkowego sprzetu
  7. JoachimK moderator globalny

Wiem. Mam na myśli sposób działania, gdzie hardware już mało co robi ;)
    Choć trochę z dystansem podchodzę do tego native, w ten sposób pozbywają się zabezpieczenia.
  8. jacek.mixer Administrator

Zawód:
    mikser
    DAW:
    Pro Tools
    z wieloma rzeczami bylo tak, ze nie kupilbym ich nie testujac wczesniej demo - np. waves cla, waves ssl, cranesong phoenix
    duende nie sprobuje bez klucza sprzetowego...
  9. konop_tnt Stały Użytkownik

DAW:
    Cubase
    Ja też wątpię, by odpuścili zabezpieczenie sprzętowe. Kupiłem w ciemno i jak dotąd to jeden z lepszych zakupów. Jeszcze tylko kasiorki trzeba, żeby kupić coś ponad standardowego channel stripa i bus compressora :)
  10. jacek.mixer Administrator

Zawód:
    mikser
    DAW:
    Pro Tools
    Będzie wersja 100% natywna, prawdopodobnie jeszcze w tym roku!
    Demo ma być 30 dniowe.
  11. przemak Przyjaciel dzwiek.org

To ciekawe... Teraz testuje UADa solo i wprawdzie wtyczki sa fajne, to moc tego jest slabiutka i spokojnie wiecej mam z komputera przy niezauwazalnym obciazeniu, do tego problemy sprzetowe (czasem sie wylacza). Raczej przyszlosc w natywnym oprogramowaniu...
  12. konop_tnt Stały Użytkownik

DAW:
    Cubase
    Z tą mocą kart DSP (pisze mając tylko doświadczenie z Duende) to jest raczej ściema. Dalej twierdzę, że to jedynie zabezpieczenie sprzętowe softu.
  13. przemak Przyjaciel dzwiek.org

To niestety oczywiste, od jakiegos czasu...
  14. szuwi Początkujący

Bedzie wersja natywna... niebawem ruszają beta testy, a osoby posiadające karte będą mogły zrobić cross grade...

tyle na razie mogę powiedzieć :)

pozdrawiam

Michał
  15. jacek.mixer Administrator

Zawód:
    mikser
    DAW:
    Pro Tools
    czytaj uwazniej forum, juz wyzej o tym napisalem i to troszke wiecej niz ty :)
  16. szuwi Początkujący

masz na mysli to : "Będzie wersja 100% natywna, prawdopodobnie jeszcze w tym roku!
    Demo ma być 30 dniowe. " ??

czytam uwaznie forum zanim cos napisze, a moj post mial byc tylko potwierdzeniem Twojego bo tak sie sklada, ze uzyles slowa "prawdopodobnie".

Michal
  17. jacek.mixer Administrator

Zawód:
    mikser
    DAW:
    Pro Tools
    napisalem "prawdopodobnie jeszcze w tym roku", a ty napisales "niebawem" :)
  18. vasyl Super Moderator

DAW:
    Pro Tools
    Rozmawiałem ostatnio z Richardem Palmerem z SSL - natywne wtyczki pojawią się najprawdopodobniej w listopadzie. Na początku nie będzie nowych wtyczek, bo i tak mają sporo roboty z kodami dotychczasowych plug-inów.
  19. szuwi Początkujący

Tak sie składa, że jestem w grupie betatesterów SSL, jak będą jakieś nowości to dam znać.

M.

Share This Page