1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

SSL Duende Native

Dyskusja w dziale 'Pluginy' rozpoczęta przez tomek4226, 16 Październik 2010.

1. tomek4226 Użytkownik

DAW:
    Cubase
    Witam,
    czy posiadacie jakieś informacje na temat duende native?
    niestety na forum nie udało mi się znaleźć informacji na ten temat ale w internecie już długo o tym piszą np.
    http://www.musicradar.com/news/tech/ssl-confirms-duende-native-plug-ins-276811
    http://www.gearslutz.com/board/new-product-alert/527291-duende-native-real-ssl-speaks.html
    http://www.gearslutz.com/board/new-product-alert/526785-duende-native-plugins.html

mam nadzieję że te informację są prawdziwe, była by to bardzo dobra nowina

pozdrawiam
  2. vasyl Super Moderator

DAW:
    Pro Tools
    Oczywiście, że informacje są prawdziwe, w końcu na gearslutz pisał o tym człowiek z SSL. Informacja wyciekła wcześniej, bo fani nowinek wygrzebali na serwerach firmy pliki wewnętrzne dla pracowników. Naturalnie pluginy będą tańsze i kto wie, może pojawią się na przełomie października i listopada.
  3. Janos Użytkownik

DAW:
    Cubase
  4. jacek.mixer Administrator

Zawód:
    mikser
    DAW:
    Pro Tools
  5. tomek4226 Użytkownik

DAW:
    Cubase
    How To Get your 'Duende Native' Free Demo

Everybody is eligible for a free 30 day, fully functional Demo of all of the Duende Native plug-ins. In fact everybody is eligible for multiple demos, which we explain in detail below.
    Existing Duende Hardware unit owners; please read the Free Cross Grade guidance here before installing Duende Native and activating any Demo Licences.

Step 1 – Install the Software

Before you can get a demo you must first download and install the Duende Native Software.
    You will find the software and installation guidance here

Step 2 – Request and Activate a License

The Duende Native software installation includes; the Plug-ins, a License Control Panel and a Virtual Dongle. Before you can use your plug-ins you must first Activate your Demo Licenses… here is how;
    1. When you’ve read these instructions hit the ‘I want a Demo’ button below
    2. The button creates a set of Demo Licenses for you and takes you directly to the ‘My Products’ page in your SSL Profile… ready for you to Activate your Licenses
    3. If you have any other SSL products already registered they are listed on your My Products page
    4. You should also see a section labelled ‘Duende Native Software - Demos’ where each of the Duende Native Plug-ins will be listed individually
    5. To the right of each plug-in there will a button labelled ‘Activate’; hit this button and the SSL Online License Centre will open in a new web browser window
    6. Follow the instructions
  6. jacek.mixer Administrator

Zawód:
    mikser
    DAW:
    Pro Tools
    zaczynam rozumieć - wirtualny klucz cmstick jest w instalce pluginów
    ściągam i wieczorem będę sprawdzał
  7. konop_tnt Stały Użytkownik

DAW:
    Cubase
    Najpierw się wkurzyłem, ale juz mi przeszło. W sumie nadal mogę sprzedać kartę PCIe, zostawiając sobie wersję native po corss grade. A nowy użytkownik będzie miał kartę bez możliwości upgradu.
  8. jacek.mixer Administrator

Zawód:
    mikser
    DAW:
    Pro Tools
    nie wolno się wkurzać takimi rzeczami
    posiadanie najnowszych wersji wszystkiego nie ma żadnego znaczenia
  9. konop_tnt Stały Użytkownik

DAW:
    Cubase
    Chodziło mi tylko o to że chcę sprzedać kartę, a właściwie muszę, no i zmartwiłem się że nie da rady, ale...:
    - Ceny native są spore
    - karta po corss grade jest nadal funkcjonalna, więc można ją sprzedać, lub użyć jej w domu w drugim studiu, jakkolwiek.
  10. konop_tnt Stały Użytkownik

DAW:
    Cubase
    Wczoraj odpaliłęm wersje native i dla mnie najwazniejsze jest to, że projekty uruchamiają się prawidłowo. Jeszcze nie porównywałem jak mocno wpływa to na obciążenie komputera.

Czy ktoś z was już robił cross grade? Albo jestem jakiś niepełnosprytny, albo dostałem bonus od SSL'a :)
  11. konop_tnt Stały Użytkownik

DAW:
    Cubase
    Kupon rabatowy 50% dla osób, które dokupiły rozszerzenie do większej liczby kanałów, ważny dwa lata.
  12. jacek.mixer Administrator

Zawód:
    mikser
    DAW:
    Pro Tools
    ja na razie sie wyluzowalem z dema, bo nie mam vst wrappera
  13. nano Użytkownik

Ogólnie to jest spoko pod względem stabilności. Nawet nie ma zbyt wielkiej różnicy między wtyczkami z DSP a natywnymi pod względem obciążenia CPU.
    Dość istotną sprawą w wersjach natywnych (dla mnie) jest zerowa latencja, gdzie przy DSP nie dało sie nic wystukać z kaliwirki z zapięta wtyczką.

EDIT:
    Bus Compressor Duende wydaje się Ok, jest fajny..., ale po porównaniu go kompresorem z FG-X..., (przynajmniej u mnie) wypada blado. Tak że..., moim zdaniem FG-X jednak górą.

EDIT:
    Chociaż, szczerze powiedziawszy..., oba są dobre, tyle że inne. Inaczej po prostu działają - inaczej "brzmią".
    .
  14. Janos Użytkownik

DAW:
    Cubase

Share This Page