1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

Splitowanie dzwieku w FinalCut

Dyskusja w dziale 'Postprodukcja i dźwięk do filmu' rozpoczęta przez zylu, 27 Wrzesień 2009.

1. zylu Użytkownik

nie moge nigdzie znalezc - jak oddzielic sciezki audio od video w FinalCut? Nie chodzi mi o wyeksportowanie tylko o oddzielenie na timelinie, tak zeby byly osobno edytowalne (w sensie przesuwania itd).
  2. zylu Użytkownik

ok, mam - temat zamkniety.
  3. dominik.wieczorek Przyjaciel dzwiek.org

Zawód:
    Realizator Dżwięku
  4. zylu Użytkownik

prosze bardzo - moze komus sie przyda - cmd+L (od link/unlink) - oddziela wszystkie sciezki audio od video
  5. masterofphysicalchemistry Aktywny Użytkownik

I oto biega :D
  6. cezex Początkujący

A nie Shift-L?
  7. zylu Użytkownik

no niezupelnie ;) jablko+l oddziela audio od wideo konkretnego clipu (zaznaczonego na timeline). shift+L przelaca tryb link/unlink - audio od wideo zostaje oddzielone dla wszystkich clipow na timeline - mowiac inaczej tryb linkowania zostaje wylaczony dla calego timeline. drobna roznica. mnie chodzilo o oddzielanie pojedynczych clipow. ale dzieki - tryb unlink tez bardzo sie przyda.

Share This Page

Użytkownicy znaleźli tę stronę szukając wyrażeń:

1. jak rozłączyc audio od wideo final cut

,
  2. rozdzielenie ścieżki audio finac cut

,
  3. rozdzielenie dźwieku final cut