1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

Soundtrack do WWW

Dyskusja w dziale 'Postprodukcja i dźwięk do filmu' rozpoczęta przez CENTRALA, 3 Czerwiec 2011.

1. CENTRALA Użytkownik

Zawód:
    producent, sound designer
    Cześć! "Obudowując" dźwiękowo www rzadko mam okazję się wyżyć. Jednak tym razem pryncypał dał zielone światło :) Zapraszam do posłuchania tracków, które stworzyłem na nową stronę biura podróży Logos Tour. Każdy kontynent ma swoją oprawę dźwiękową.

http://logostour.pl
  2. medyk303 Użytkownik

3. Pawel Walentynski Użytkownik

Zawód:
    realizator dźwięku
  4. Bartek79 Początkujący

Zawód:
    sprzedaż IT na etat + udźwiękowienie po godzinach
    No szeroko poszedłeś. Efekt smakowity i "nienachalny". Guzik "play" totalnie niezauważalny, może szepnij słówko webdesignerowi żeby błyskał co jakiś czas albo coś w tym guście. Z ciekawości - klient chciał zapłacić (godziwie) za taką robotę? Bo jest mocno ambitnie jak na www, a trochę już miałem do czynienia z wieloma ze względów pracy w godz. 9:00-17:00. Rozumiem że robota była nie tylko przy kompie (np. Am. Płn).

Dobra robota.
  5. CENTRALA Użytkownik

Zawód:
    Dzięki Chłopaki. Praca była opłacalna, a moje pomysły przeszły bo robiłem to pod dobrą banderą. Słowem: byłem podwykonawcą dla firmy, która sama zaproponowała klientowi udźwiękowienie, a potem jeszcze broniła moich realizacji. Kluczową rolę odegrał webdesigner, który nieustannie podkreślał wobec klienta istotność muzyki. Mam pełną świadomość, że bez poparcia chłopaków nie zrobiłbym niczego fajnego. Dla klienta liczył się nade wszystko obrazek. Muzyka? Spoko, ale najlepiej jakieś pitu pitu ;)

Tak, w przypadku Ameryki Płn. to była nagrywka sesyjna.
  6. Bartek79 Początkujący

Zawód:
    sprzedaż IT na etat + udźwiękowienie po godzinach
    He, no i wszystko jasne. Póki co to 90% mojej działalności "audio" to właśnie takie sprawy i tak się pozycjonuję czyli udźwiękowienie IT, dlatego mniej wiecej wiem, zę takim klientom wystarcza pitu pitu, co nie da się ukryć często jest korzyścią.
  7. Pawel Walentynski Użytkownik

Zawód:
    realizator dźwięku
    Ja chyba przez to sie z Polski zwyczajnie wyprowadze i wroce kiedy klienci przejrzą na oczy i nie bedą juz chcieli pitu pitu z ruskiego satelitu tylko coś konkurencyjnego na wysokim poziomie. Ta ignorancja co do muzy i dźwięku odbija sie strasznie na naszych mediach i my to widzimy. Ale klienci nie chcą by im pomóc. Tną koszty i mają to przysłowiowo gdzieś w dupie.
    Jak widze gościa z wąsem który machnie ręką na muze i powie "dobra panie, może być"...to zaciskają mi się szczęki i uprawiam teeth grinding..

pozdr:)
  8. CENTRALA Użytkownik

Zawód:
    offtop@Paweł
    Twoja robota sound designerska i kompozytorska ma zajebisty poziom i ja się nią osobiście jaram. Szacun
  9. Bunkertor Początkujący

Zawód:
    myśliciel semiproduktywny
    Podoba mi się dosłownie wszystko - poza melodią w Europie. Jak na złość pod koniec pętli zaczyna się coś miłego i... fade.
  10. Pawel Walentynski Użytkownik

Zawód:
    realizator dźwięku
    offtop@Centrala
    Dzieki Paweł, wzajemnie! Fajnie usłyszeć słowa uznania od ludzi z branży. Pozdrawiam

Share This Page