1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

SOUNDEDIT'11 festiwal

Dyskusja w dziale 'Nowe produkty i wydarzenia' rozpoczęta przez APAMA acoustic project, 21 Październik 2011.

1. APAMA acoustic project Użytkownik

Zawód:
    inżynier
    Witam
    Zapraszamy na 3 edycję międzynarodowego festiwalu realizatorów dźwięku Soundedit 2011 jako partner technologiczny. Festiwal odbędzie się w dniach 28-30.10.2011 r w Łodzi.
    Przed festiwalem zapraszamy do Udziału w Ulicznej Galerii Dźwięku gdzie w stworzonym przez nas studio można przyjrzeć się pracy realizatorów dźwięku, poobserwować na żywo jak w internecie jak nagrywa się piosenki, muzykę itd.
    Więcej informacji na stronie organizatora pod adresem: http://soundedit.pl/2011/, http://www.ulicznagaleriadzwieku.pl/2011/ oraz na naszej stronie www.apama.pl oraz na stronie EiS http://www.eis.com.pl/virtual/article.php?sid=2382.
    Pozdrawiam

2. APAMA acoustic project Użytkownik

Zawód:
    inżynier
  3. APAMA acoustic project Użytkownik

Zawód:
    inżynier
  4. Smiechu Stały Użytkownik

Zawód:
    Inżynier Konstruktor
    DAW:
    Sonar
    Na pierwszym filmie przepięknie słychać jak wasze panele zmasakrowały akustykę tego pomieszczenia... :congrats:
  5. Danek Użytkownik

Są takie lub podobne w opolskim NarodowymCentrumPolskiejPiosenki, zwymiotować idzie :).
    Nie da się grać. Przepraszam że nie związane z tematem.
  6. lestek Stały Użytkownik

Zawód:
    Producent muzyczny, inżynier dźwięku
    DAW:
    Pro Tools
    Ale i tak najlepszy jest skandalicznie zmontowany obraz w tym filmie :D Sama inicjatywa fajna, chętnie bym przyjechał, ale chyba mi się nie uda...
  7. Bartek M. Początkujący

DAW:
    Cubase
    Pięknie Panowie...... zwymiotować idzie to jak was słucham...... ktos organizuje jakis event, chce cos zrobic dobrego dla ludzi, promować jakies wydarzenie, a wy go od razu dyskredytujecie i to jeszcze w taki fajny, malkontencki sposób.
    Gratuluje podejścia i współczuje waszym rodzinom.
  8. Smiechu Stały Użytkownik

Zawód:
    Inżynier Konstruktor
    DAW:
    Sonar
    Czy ktoś skomentował inicjatywę?? Inicjatywa z punktu promowania realizacji dźwięku bardzo zacna...

Jednak przy okazji jest to ogromna akcja marketingowo / PR-owa... firmy APAMA... która skrzywdziła akustykę ogromnej liczby pomieszczeń... i to za sporą kasę...
    Należy to głośno skomentować gdyż, później na forum odzywają się ludzie załamani że wydali ogromną kasę na ich "pianki"... a efektu brak...
  9. Danek Użytkownik

Inicjatywa jest super gratuluję!
  10. APAMA acoustic project Użytkownik

Zawód:
    inżynier
    Witam
    Dziękuję za dobre słowa.
    Pozdrawiam
  11. APAMA acoustic project Użytkownik

Zawód:
    inżynier
    Witam
    Tak jest to akcja reklamująca ten festiwal. I NIE ZA OGROMNĄ KASĘ!!! TYLKO ZA DARMO!!!
    Wspieramy nową i cenną inicjatywę! Czy to źle?
    Rozumiem że są fani i antyfani naszych produktów - spoko rozumiemy.
  12. qwerty Aktywny Użytkownik

Jesli technologicznie patronujecie tej imprezie to moze moglibyscie przedstawic na forum jakie byly Wasze zalozenia przy adaptacji akustyki na potrzeby festiwalu ?
    Jakie materialy i ustroje zostaly uzyte przy aranzacji studia oraz jaki udalo sie uzyskac koncowy efekt. Zapewne bylby to interesujacy material dla nas wszystkich.
    Pozdrawiam
  13. MaciejB Użytkownik

DAW:
    Logic, Pro Tools
    to jest instalacja na 1,5 tygodnia i dla swojego zadania - czyli nagran na setke w z gruntu zlym akustycznie pomieszczeniu spelnia swoje zadanie bardzo dobrze, http://www.ulicznagaleriadzwieku.pl/2011/ tutaj macie probke jednego z nagran - zespolu Snowman

rozumiem ze moze sie cos komus nie podobac, te osoby zachecam do stworzenia samodzielnie wlasnej, idealnej akustycznie inicjatywy lub tez nie wypowiadania sie na ten temat

Apama: kleju więcej Panowie ;)
  14. AKYSZ Stały Użytkownik

a ja tam jestem ciekawy zobaczyć pomiary przed i po instalacji. byłoby wiadomo jak spełniły swoje zadanie panele Apama. Myślę, że więcej faktów w dyskusji sprawiłoby, że byłaby bardziej merytoryczna i na temat, a tak to są tylko pytania i uniki.
  15. MaciejB Użytkownik

DAW:
    Logic, Pro Tools
    to jest teoretyzowanie, tam się poprostu nagrywa a nie robi pomiary dotyczące akustyki, faktem sa nagrania
    ale widze, ze w standardzie trzeba sie czepiac, wiecej sie tu nie wypowiem, czas spedzony na bezcelowe dywagacje polecam przeznaczyc dla celow miksowania itp.
  16. qwerty Aktywny Użytkownik

Ja wcale nie mam zamiaru sie czepiac ani teoretyzowac, po prostu pytam Was - specjalistow od akustyki.
    O tym jak brzmi i wyglada mam nadzieje sie przekonac na miejscu, bo na soundedit sie wybieram.

Mialem nadzieje ze dowiem sie czegokolwiek. Z wypowiedzi Macieja wnioskuje ze, calosc zostala zrobiona - zaimprowizowana "na wyczucie" czy "na ucho".
  17. AKYSZ Stały Użytkownik

jeju, kto jak kto, ale ja daleki jestem od czepiania się. jestem ciekaw jak poprawiła się akustyka przed i po. Ni mniej ni więcej.
    Idąc tropem Twojego przedstawiania sprawy, to skoro tam się tylko nagrywa, to po co się akustyką zajmować?
    Ja do firmy APAMA nie jestem źle nastawiony, wręcz przeciwnie, wygrałem u nich reflection filter w EiS :)
    Uważam, że PT80 zadziała mi lepiej niż pianka piramidka, ale mają przecież inne ustroje, które działają w różnych zakresach.
    Pokazanie wyników pomiarów może im tylko pomóc, jeżeli są OK.
    Uciekanie i zasłanianie twarzy ręką gdy ktoś o coś pyta odbierane jest po prostu nieufnie.
    W całym zalewie wątków o piramidkach i ustrojach z "pianek" nie znalazłem ani jednego wykresu z pomiarów.
    dziwne, nieprawdaż? może czas to zmienić?
  18. Danek Użytkownik

Wszyscy wiemy jak działa. Ale trzeba jakoś zarabiać pieniądze na niewiedzy tych co się nie znają :), a potem jak młode zespoły witają u progu twojego studia są zdziwione że pomieszczenie nie jest "wytłumione" no i trzeba im robić wykłady, pokazywać abbey road studio i jak wyglądają studia na świecie, bo oni widzieli te pianki na zdjęciach w internecie, dać do poczytania np: Everesta aby skumali o co chodzi. Może świadomość ludzi się kiedyś zmieni miejmy nadzieję.
  19. EMZK Użytkownik

z drugiej strony widziałem pianki-piramidki do obijania case`ów w studiach (również projektowych) z których wychodzą całkiem niezłe rzeczy :)
    ostatnio ze względu na kijowe pomieszczenie biegam między odsłuchem w samochodzie a bardzo mi znanym środowiskiem w domu i jakoś wypracowałem kompromis
    koniec OT :)
  20. AKYSZ Stały Użytkownik

pianki w case'ach odgrywają głównie rolę izolującą od uderzeń w transporcie i/lub zmniejszają/likwidują szumy sprzętu.
    Nie oznacza to wg mnie, że piramidki są do niczego. Są po coś i warto by było, żeby ktoś opisał możliwe faktyczne ich zastosowania, bo do "wszystkiego" to one na pewno się nie nadają i Tylko na nich nie da się zrobić adaptacji akustycznej studia nagrań/sali prób.
    Ja na przykład mam zamiar kilka pasków ponaklejać na boczne ścianki biurka i pod blat, żeby odbicia pomiędzy nim a panelami zlikwidować

Share This Page

Użytkownicy znaleźli tę stronę szukając wyrażeń:

1. apama akustyka kto korzystał

,
  2. klej apama