1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

Slate Digital Trigger

Dyskusja w dziale 'Pluginy' rozpoczęta przez jacko, 8 Kwiecień 2010.

1. jacek.mixer Administrator

Zawód:
    mikser
    DAW:
    Pro Tools
    Zachecam do obejrzenia video: http://www.slatedigital.com/vid/TRIGGER.mp4
    Dla posiadaczy SSD oraz Drumagog beda znizki!
    AKYSZ lubi to.
  2. Filmik zapowiada naprawdę przydatną i ciekawą wtyczkę. 300 dolarów z próbkami to nie tak źle.
  3. jacek.mixer Administrator

Zawód:
    mikser
    DAW:
    Pro Tools
    Plugin jest niesamowity. Drumagog idzie na polke jak tylko ten bedzie oficjalnie wydany. To bedzie drum replacement, ktorego juz nie beda sie bac bebniarze. Brzmi to super naturalnie i zmiksowane z zywym bebnem jest idealnie zgodne fazowo.
  4. Powiedz mi tylko (nie wgrywałem demo) czy SDT robi również pliki midi, które nie są poprzesuwane względem muzy?
  5. jacek.mixer Administrator

Zawód:
    mikser
    DAW:
    Pro Tools
    ma wyjscie midi, ale precyzja protokolu midi nie pozwala juz na zachowanie zgodnosci fazowej
    paleta brzmien jakie mozna uzyskac w Triggerze jest nieskonczenie duza, poniewaz mozna miksowac do 6 sampli na raz, poza tym jakosc tych sampli jest doskonala - kombinujac z midi w pewnym sensie rezygnujesz z najwazniejszych funkcji programu
  6. d.b Aktywny Użytkownik

Zawód:
    obibok
    DAW:
    Pro Tools
    Ciekawe co zaprezentuje nowy drumagog (5), tym bardziej, że Stale już ujawnił demo a wavemachinelabs mogą opóźnić premierę, aby dołożyć nowe funkcje :D Zapowiada się ciekawie.
  7. dominik.wieczorek Przyjaciel dzwiek.org

Zawód:
    Realizator Dżwięku
    slate nie góruje funkcjonalnoscia tylko algorytmem drum replacementu. watpie ze drumagog napisal nowy.
  8. jacek.mixer Administrator

Zawód:
    mikser
    DAW:
    Pro Tools
    drumagog napisal nowy algorytm
    natomiast prostota, funkcjonalnosc i skutecznosc triggera jest niesamowita - zapinasz, wybierasz probke i dziala - idealnie zgodnie fazowo. Prży miksowaniu oryginalnego sladu z samplem roznica w brzmieniu jest od razu slyszalna w porownaniu z drumagogiem.
  9. Dario2 Użytkownik

iLock ?

Pobrałem demo Triggera. Ale jak wiadomo, potrzeba iLoka, żeby program chodził. I tu właśnie mam wątpliwość. Czy mogę wykorzystać iLocka, którego otrzymałem wraz z oprogramowaniem Cubase 5 ?? (eLicencer). Czy ktoś ma wiedzę na ten temat ?

Pozdrawiam
  10. przemak Przyjaciel dzwiek.org

Jezeli z cubase dostales iLoka, to tak... ale watpie, zeby to byl iLok, raczej klucz syncrosoft...
  11. Mańkowski Początkujący

Zawód:
    Producer, Mixing Engineer, http://www.myspace.com/
    Czekam na iLoka i kupuje. Drumagog juz mi uszami powoli wychodzi, zwlaszcza skalibrowanie automatyki parametrow pod triolki na werblu itp....Z tego co zobaczylem na filmiku tego rodzaju problemy mozna juz wsadzic miedzy ksiazki historyczne.
  12. Dario2 Użytkownik

Tak, to klucz USB Syncrosoft - eLIcencer.
    Więc kupno iLocka będzie raczaj niezbędne. Szkoda, bo obciąży kolejny port USB.
  13. Mańkowski Początkujący

Zawód:
    Producer, Mixing Engineer, http://www.myspace.com/
    A ktoś wie jak sie sprawy mają z latencją Trigger'a w systemach LE? Pytam bo Liquid mixa prawie przestalem przez to używać, a zapinac Time Adjuster na każdy kanał to mi się nie widzi;)
  14. jacek.mixer Administrator

Zawód:
    mikser
    DAW:
    Pro Tools
    latencja jest stala i wynosi nieco ponad 400 sampli - w tej chwili nie pamietam dokladnej wartosci
  15. Smiechu Stały Użytkownik

Zawód:
    Inżynier Konstruktor
    DAW:
    Sonar
    Jacek...
    Moje standardowe pytanie w materii chwalonych przez Ciebie wtyczek... :D

Jak się Trigger sprawuje po dłuższym okresie?? Rzeczywiście potrafi idealnie każdą próbką co do sampla podłożyć?? Czy jednak czasem zdarzają mu się wpadki?? I czy system zwalczania wpływu przesłuchów rzeczywiście tak dobrze się sprawuje??
  16. jacek.mixer Administrator

Zawód:
    mikser
    DAW:
    Pro Tools
    jesli probujesz zmiksowac oryginalny dzwiek z podlozonym rowniez z bliskiego mikrofonu zauwazylem, ze przy stopie czasem znika dol, ale poniewaz nie robie takich rzeczy nie poswiecilem temu wiecej czasu
    ogolnie jest tone dokladniejszy od drumagoga oraz logiczniejszy i prostszy w obsludze
    dzisiaj nie wyobrazam sobie pracy bez niego
  17. Ten który czeka Użytkownik

Czy wersja Platinum od wersji EX rózni się tylko ilością dołączonych sampli? Czy jak w przypadku Drumagoga w wersji Pro nie ma połowy funkcji a wersji najuboższej Basic nie ma 80% funkcji?
  18. jacek.mixer Administrator

Zawód:
    mikser
    DAW:
    Pro Tools
    na www.slatedigital.com nie ma informacji na ten temat?
  19. jacek.mixer Administrator

Zawód:
    mikser
    DAW:
    Pro Tools
    ze strony slatedigital.com wynika, ze roznica to ilosc sampli
    jest ich znacznie mniej
    dla kogos, kto chce korzystac z wlasnych sampli wersja EX za $129 jest najtańszym i jednocześnie najlepszym narzędziem do drum replacementu w czasie rzeczywistym
  20. kluczewp Użytkownik

Nie musiałem wcale miec ilock ,żeby odpalić demo. Moje pytanie do Jacka. W jaki sposób korzystasz z tego triggera i Twojego zestawy Steven Slate Drums?

Share This Page

Użytkownicy znaleźli tę stronę szukając wyrażeń:

1. slate trigger

,
  2. SLATE DIGITALs TRIGGER