1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

Skrzynia dla Mac Pro z filtrem antykurzowym

Dyskusja w dziale 'Komputery, Interfejsy, Oprogramowanie - Mac & PC' rozpoczęta przez jacek.mixer, 7 Listopad 2011.

1. jacek.mixer Administrator

Zawód:
    mikser
    DAW:
    Pro Tools
    Pomyślałem o zamówieniu skrzynki na komputer z drzwiami frontowymi zrobionymi z jakiegoś materiału typu pończocha, na którym zatrzymywałoby się troszkę kurzu. Czy spotkał się ktoś z takim rozwiązaniem? Czy istnieją może gotowe skrzynie dla Maca Pro? A może nie powieniem sobie zawracać tym głowy, tylko raz na rok przedmuchać komputer w środku sprężonym powietrzem?
  2. Artur(m) Aktywny Użytkownik

Jeżeli będziesz miał sucho a ruch w reżyserce jak do morskiego Oka, to widzę w tym jakiś sens. Jeżeli nie a do tego będziesz miał wentylację (nie będziesz otwierał okien, za którymi jest przetwórnia grysu na autostrady:)) - to nie ma dla mnie sensu. W pracy, gdzie jest raczej trochę kurzu -raz na pół roku dmucham z kompresora na radiatory. Nie ma katastrofy.
  3. pi_ Aktywny Użytkownik

a co cie wogole sklonilo do myslenia o tym?
    nie znosisz kurzu czy masz jakies info o wplywie kurzu na wydajnosc?
    ja raczej mialem pare razy problemy po odkurzaniu, co prawda w starych g4 ale zawsze,
  4. jarektoifl Stały Użytkownik

DAW:
    Pro Tools
    Pamietaj,ze mozesz miec problem z bluetooth jesli zakryjesz skrzynke:)
  5. jacek.mixer Administrator

Zawód:
    mikser
    DAW:
    Pro Tools
    otworzyłem komputer i zobaczyłem kurz :)

po prostu chciałbym jakoś zabezpieczyć komputer przed nadmiernym gromadzeniem się kurzu - Mac Pro ma niemal otwartą obudowę - cała przednia ściana jest perforowana
  6. RX75 Aktywny Użytkownik

DAW:
    Reaper
  7. pawel n. Użytkownik

jest to główny powód ze musiałem zrezygnowac z obudowy, natomiast najwięcej zakłóceń robi szpulowy studer
  8. markmix Aktywny Użytkownik

Zawód:
    Muzykant
    DAW:
    Ableton Live, Logic, Pro Tools
    Nie ma co panikowac-raz w roku (np. przy wbudowywaniu nowych modulöw RAM :D) otworzyc, odkurzyc i spoköj.
  9. Funk You Użytkownik

Zawód:
    recording/mix engineer, boom operator
    DAW:
    Logic, Pro Tools
    Kolega serwisant poradzil mi bardzo prostą, ale jak się okazało skuteczną rzecz: podnieść komputer z podłogi - nawet 10 cm podstawka robi dużo w kwestii zasysania kurzu przez wentylatory w kompie.
  10. jacek.mixer Administrator

Zawód:
    mikser
    DAW:
    Pro Tools
    Teraz stoi 10cm nad ziemia, za chwile bedzie stal w racku jakies 25cm :)

Share This Page

Użytkownicy znaleźli tę stronę szukając wyrażeń:

1. filtry antykurzowe

,
  2. obudowa mac pro

,
  3. mac pro skrzynia

,
  4. mac pro obudowa