1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

ROLAND SH-01 GAIA

Dyskusja w dziale 'MIDI, samplery, syntezatory' rozpoczęta przez jarektoifl, 21 Wrzesień 2011.

1. jarektoifl Stały Użytkownik

DAW:
    Pro Tools
    Czy ktos gra na tym syncie?Z tego co sluchalem w necie to swietnie brzmi,chetnie bym go sobie kupil:)
  2. Marc The Drummer Aktywny Użytkownik

Zawód:
    Logistyk - SAP operator
    Rozmawiałem kiedyś z typem co go miał i bardzo go zachwalał. Opnie w internecie rowniez sa dobre. Sam swego czasu sie nad nim zastanawialem
  3. jarektoifl Stały Użytkownik

DAW:
    Pro Tools
  4. tomek4226 Użytkownik

DAW:
    Cubase
    http://www.eis.com.pl/virtual/article.php?sid=2220

Brak wyświetlacza to dla mnie porażka..
    Jeśli szukasz dobrze brzmiącego VA z łatwą edycją to polecam starą poczciwą Yamahe AN1X :)
    Można znaleźć za śmieszne pieniądze a sam instrument potrafi naprawdę pozytywnie zaskoczyć.. U mnie czasem VirusTi2 idzie na bok na rzecz AN1X.. Poważnie :)
  5. jarektoifl Stały Użytkownik

DAW:
    Pro Tools
    Ja tam nie lubie wyswietlaczy tylko galki,wiec jest ok,a brzmienia ktore sa w necie zagrane na sh bardzo mi sie podobaja,zx ta Yamaha mialem do czynienia,niby dziala ale przy tym Rolandzie to raczej kiepsko,ale to kwestia gustu oczywiscie.:)
  6. tomek4226 Użytkownik

DAW:
    Cubase
    dokładnie tak jak napisałeś - to jest kwestia gustu, mi demówki z rolanda nie podeszły. warto też wspomnieć o tym że obecnie produkowane instrumenty są kiepskiej jakości w porównaniu z tym co było kiedyś np. taki roland jp8080 w porównaniu do rolanda sh201, w tym drugim strach czegokolwiek dotykać bo ma się wrażenie że zaraz odpadnie ;)
  7. jarektoifl Stały Użytkownik

DAW:
    Pro Tools
    zartujesz?taka padlina i tani plastik?w sumie cena nowego ok 2400 w thomann nie jest wygorowana a dobry synth rolanda to ok 10000 wiec musze znalezc firme ktora jest dystrybutorem w Polsce;)dzieki Tomek za info.pzdr
  8. tomek4226 Użytkownik

DAW:
    Cubase
    rolanda sh-01 nie widziałem na oczy ale widziałem rolanda sh201 o którym pisałem wyżej. (sh201 to starszy brat sh01, ta sama półka cenowa więc podejrzewam że wykonanie podobne)

Share This Page

Użytkownicy znaleźli tę stronę szukając wyrażeń:

1. roland sh-01 gaia

,
  2. roland sh 01