1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

Roland QUAD CATURE

Dyskusja w dziale 'Komputery, Interfejsy, Oprogramowanie - Mac & PC' rozpoczęta przez qba1992, 15 Sierpień 2011.

1. qba1992 Początkujący

Witam.

Ostatnio na rynku pojawił się nowy interfejs firmy Roland.

Co o nim myślicie ??

Jego aktualna cena to 820zł. Czy w tej cenie znacie coś lepszego mającego podobne funkcje ??

Link do produktu na stronie producenta : http://www.rolandus.com/products/productdetails.php?ProductId=1166#
  2. masterofphysicalchemistry Aktywny Użytkownik

a fast track pro? wg mnie nawet lepsze bo masz 4 wyjscia analogowe (co prawda 2 na czinczu, ale zawsze) i inserty

wg mnie zadna rewelacyjna nowosc. fajnie jakby ktos wyprodukowal niewielki interfejsik co ma 4in/4out (analogowe) - idealne do prostych nagran typu 2xmic + 2xline z miksera.
  3. przemak Przyjaciel dzwiek.org

Nie wiem, jak ten quad, ale jezeli o octa i duo to ma, to mysle, ze quad tez - a mianowicie chodzi o asio direct monitoring. Funkcja zapomniana, a bardzo przydatna.
  4. qba1992 Początkujący

A na czym ta funkcja " asio direct monitoring" polega ?
  5. przemak Przyjaciel dzwiek.org

Generalnie chodzi o to, ze monitorowanie bezlatencyjne sterowane jest z programu a nie z "miksera" w interfejsie - co oznacza, ze wykonawca slyszy sie wtedy, kiedy trzeba, a nie zawsze.

Share This Page

Użytkownicy znaleźli tę stronę szukając wyrażeń:

1. roland quad-capture opinie

,
  2. roland quad

,
  3. roland quad duo forum

,
  4. roland quad ceneo