1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

Roland JX3P - naprawa w Warszawie.

Dyskusja w dziale 'MIDI, samplery, syntezatory' rozpoczęta przez Bunkertor, 22 Wrzesień 2011.

1. Bunkertor Początkujący

Zawód:
    myśliciel semiproduktywny
    Cześć,
    Czy znacie kogoś, kto naprawia takie maszyny w rejonie Warszawy? Za cienki w uszach jestem, by sam się za niego brać - prawie na pewno pogorszyłbym stan.

Instrument jest częściowo sprawny. Awaria objawia się zanikaniem dźwięku basu dla konkretnych nut oktawami w jakimś bliżej nierozpoznanym cyklu (tak jakby dla wszystkich pięciu klawiszy E nie działał jeden oscylator, następnie po kilku minutach problem przesuwa się na na przykład wszystkie klawisze A etc.)

Od dłuższego czasu parapet patrzy na mnie smutno z szafy i chciałbym w końcu doprowadzić go do działania, by dołączył do pozostałych kolegów na stojakach.

Biorę też pod uwagę sprzedanie go komuś, kto lubuje się w majsterkowaniu przy takich instrumentach. Syntezator mimo awarii ciągle ładnie generuje analogowe piły i pulsy, więc nie jest całkowicie bezwartościowy.
    Niestety nie mam PG200 :( .
  2. Marc The Drummer Aktywny Użytkownik

Zawód:
    Logistyk - SAP operator
    Napisz do analogia.pl

Share This Page

Użytkownicy znaleźli tę stronę szukając wyrażeń:

1. roland jx 3p