1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

Rejestracja perkusji na SB

Dyskusja w dziale 'Bębny - rejestracja i obróbka nagrań' rozpoczęta przez cielak, 20 Październik 2010.

1. cielak Użytkownik

Witam. czy da radę zarejestrować perkusję (każdy ślad osobno) mając mixer Behringer UB502 i kartę dzwiękową SB Audigy (SB 0570) co ma jedno wejście mikrofonowe i jedno liniowe? nie chodzi mi o jakość nagranego materiału, tylko o samą możliwość... a jakby się nie dało, to mógłby ktoś doradzić jak to sensownie zrobić na takim sprzęcie?
  2. paul Aktywny Użytkownik

Najpierw grasz sama stope (L) z werblem (R), potem Tom1 (L) Tom2 (R), a nastepnie same blachy (Stereo)... ;-)
  3. jaca Stały Użytkownik

korg nanopad ;)
  4. Smiechu Stały Użytkownik

Zawód:
    Inżynier Konstruktor
    DAW:
    Sonar
    Policz sobie ile masz niezaleznych wlotow... potem policz ile sladow potrzeba... a nastepnie odpowiedz sobie na pytanie...

Ja kiedys nagrywalem na 4 SB... :-D ... Problem byl tylko taki ze slady z poszczegolnych kart byly rozjechane wzgledem siebie... co wynikalo z braku synchronizacji zegarow miedzy nimi...

Sent using Tapatalk
  5. cielak Użytkownik

Śmiechu, a mógłbyś mi wytłumaczyć jak ze sobą połączyć karty? :D

jest taka możliwość, że na wejściu liniowym wchodzi mi jeden sygnał, a na mikrofonowym drugi sygnał i w Sonarze to rozdzielam, czy takie coś nie wypali?
  6. konop_tnt Stały Użytkownik

DAW:
    Cubase
    Jest XXi wiek, a Ty kombinujesz jak połączyć ze sobą SB?
  7. jaca Stały Użytkownik

+1 ;)

Albo nagraj oh, nagraj też sample tej perkusji, programem KT TRIGGER wyłuskaj co się da , zrób ściege midi i podoklejaj żeby było ok.
    Powodzenia ;)
  8. cielak Użytkownik

niestety hehe :D narazie mam brak funduszy, chce się choć trooche nauczyć na początek, a nie wydawać X pieniędzy na coś z czego nie wiadomo czy bede kożystać ;)
  9. jaca Stały Użytkownik

to nagaraj gary na dwa mikrofony (różne ustawienia mików i też różna gra bębniarza ;) ) i już. nagrywaj do skutku, aż będziesz zadowolony i będziesz pewien że Panowie Pro z naszego forum nie zrobiliby tego lepiej ;) Pózniej się wspomożesz jednym na werbel a pózniej na stopę, a pożniej juz będziesz wiedzial co dalej ;)
  10. jaca Stały Użytkownik

no dobra :) do liniowego wejścia preamp potrzebny
    a jakie miki kolega posiada i ile jednak może wydać ;) ?
    zarobić parę złotych w miesiąc i juz jesteś dwie półki wyżej ;)
  11. Smiechu Stały Użytkownik

Zawód:
    Inżynier Konstruktor
    DAW:
    Sonar
    Nic nie laczysz... w trybie wdm... mozesz kozystac z kilku kart dzwiekowych jednoczesnie...

Sent using Tapatalk
  12. cielak Użytkownik

a mając ASIO?

Jaca- mikrofonów włąsnych jeszcze nie mam, narazie się orientuje ;) a jakbym potrzebował, to pożyczę od kogoś ;)
  13. jaca Stały Użytkownik

to bierz coś na oh i siem łucz ;)

Share This Page