1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

Różnica między microkorg a microkorg XL

Dyskusja w dziale 'MIDI, samplery, syntezatory' rozpoczęta przez Djab, 15 Październik 2011.

1. Djab Początkujący

Cześć,

Chciałem się przywitać, bo jestem nowy na forum i poprosić o opinie. Zastanawiam się nad wyborem microkorga i microkorga xl. Z tego co widzę, to xl ma 2 razy więcej funkcji, większą ilość głosów itp. Jednak sam microkorg jest dalej produkowany i ma cenę tylko odrobinę niższą od XLa, co sugeruje, że jest jedna w czymś lepszy od XLa (poza wyglądem).

Osobiście miałem okazje grać i testować microkorga podczas prób oraz w domu i podoba mi się jego soczyste i agresywne brzmienie, więc niechciałbym kupić XLa z powodu większej ilości funkcji i możliwości edycji brzmień na komputerze tracąc przy tym jego pazura.

Czy jest jakaś różnica w brzmieniu między tymi syntezatorami? (pytam, bo w sklepie jak pójde potestować oba modele to znając życie będę musiał to robić na słuchawkach albo na wzmacniaczu rozkręconym na 10% mocy, więc i tak mogę zgubić tą subtelność)

Z góry dzięki za pomoc
  2. Laser Użytkownik

Zawód:
    Niewykonywany
    DAW:
    Cubase, Reaper
  3. Lex Aktywny Użytkownik

Zawód:
    Manager
    Microkorg XL odstaje designem i wykonaniem. Stary Microkorg to już syntezator kultowy jak jego większy brat MS2000. Z całą pewnością nie jest to synth uniwersalny, z tego powodu najczęściej występuje jako instrument do dogrywek lub smaczków (Massive Attack, czy KoL). Jeśli potrzebujesz czegoś bardziej uniwersalnego i rozbudowanego o takim charakterze brzmienia to rozejrzyj się może za używanym MS2000.

Share This Page

Użytkownicy znaleźli tę stronę szukając wyrażeń:

1. microkorg xl

,
  2. microkorg czy microkorg xl

,
  3. microkorg

,
  4. microkorg forum,
  5. microkorg vs microkorg xl,
  6. microkorg xl opinie,
  7. micro korg xl,