1. Przeglądasz zawartość archiwalną forum dzwiek.org z lat 2005-2011. Z początkiem 2012 forum w swojej formie do roku 2011 zostało zamknięte i jego treść pozostawiona tylko do odczytu. Jeśli chcesz brać udział w dyskusjach sprawdź stronę główną czy są na niej interesujące Cię działy.
  2. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

Pytanie o Structure LE

Dyskusja w dziale 'MIDI, samplery, syntezatory' rozpoczęta przez jeet, 29 Październik 2010.

1. jeet Użytkownik

Zawód:
    Żołnierz
    Witam...Mam pytanie odnośnie tego samplera...Jako że wcześniej nie pracowałem z samplerami nie bardzo orientuję się w temacie...
    Generalnie chodzi o tempo odtwarzanych loopów...Jak zrobić aby grając na klawiaturze, loop miał takie samo tempo po naciśniuęciu dowolnych klawiszy ? Na obecną chwilę po załadowaniu np. pętli im wyższy klawisz wciskam, tym tempo loopa się zwiękasza a chodzi mi o to aby po załadowaniu np. loopa z jakimś arpeggio np. tempo było adekwatne do tempa sesji
  2. stopi Użytkownik

Zawód:
    elektronik
    Oj to chyba się w Structure nie tak da. Nie widzę tam nigdzie opcji, aby np. zmniejszyć cyfrowo tempo próbki do danej wartości. Oczywiście jeżeli np. źródłowy plik będzie załadowany pod klawisz C3, to na klawiszu C4 powinieneś mieć dokładnie 2x szybsze tempo (w oktawie), a na klawiszu C2 2x wolniejsze. Pro Tools LE ma funkcję Elastic Audio. Chyba to jedyna droga (wstawić samplaa jako audio na ścieżkę, a potem dopasować za pomocą Elastic Properities tempo), ale jeżeli nie wiesz w jakim dokładnie tempie jest próbka, to skąd masz wiedzieć o ile procent ją "zwolnić"? Musiałbyś najpierw eksperymentalnie sprawdzić w jakim tempie źródłowo jest źródłowy "sampel" :)
  3. zxcv Użytkownik

czy structure free może nie miec wave editora?
  4. zxcv Użytkownik

pogrzebałem gdzie się dało i chyba rzeczywiście ten sampler w wersji free nie posiada okna edycji wave
    ale nie chce mi się wierzyć zeby dzisiaj sampler w wersji soft nie posiadał takiej podstawowej opcji
    ktos wogóle tutaj używa tego samplera w wersji free
    jest w stanie napisac kilka swoich uwag
  5. jarektoifl Stały Użytkownik

DAW:
    Pro Tools
    Niestety,Structure Free jest tylko playerem sampli.Dopiero w pelnej wersji mozna pracowac normalnie,co chyba jest zrozumiale:)
  6. zxcv Użytkownik

dzieki za potwierdzenie,
    zastanawiam się nad crossgradem z 8 do 9 - mam mboxa3
    czy ktos sciągał 9 ze strona avida i może się podzielić procesem
    natknałem się na taką informacje na stronie avida "Please note that owners of the original Mbox or Digi 001 are not eligible for crossgrade pricing.
    troche szkoda
  7. Igor Aktywny Użytkownik

Zawód:
    trener, realizator
    DAW:
    Pro Tools
    Napisałeś, że masz MBoxa 3, więc czemu piszesz, że szkoda? Przecież Ciebie to nie dotyczy :)
    Ściąganie softu ze strony Avid, to czysta przyjemność.
  8. zxcv Użytkownik

to znaczy że mój angielski wymaga niezłego odświeżenia
    dzięki Igor
    a jak sie ma structure w wersji 9 tez jest free?
    strasznie mi zalezy na dobrym samplerze
  9. Igor Aktywny Użytkownik

Zawód:
    trener, realizator
    DAW:
    Pro Tools
    Structure będzie 'free', dopóki nie zrobisz upgrade'u do pełnej wersji.
  10. zxcv Użytkownik

dzieki Igor
    prowadzisz bardzo fajną strone
  11. Igor Aktywny Użytkownik

Zawód:
    trener, realizator
    DAW:
    Pro Tools

Share This Page