1. Niektóre funkcje forum wymagają rejestracji. Po założeniu własnego konta będziesz mógł korzystać z takich funkcji jak m.in. tworzenie własnych tematów i postów, edycja własnego profilu użytkownika wraz ze statusami, prywatne konwersacje pomiędzy innymi zarejestrowanymi użytkownikami forum.

Pytania o Acid Drinkers "Verses Of Steel"

Dyskusja w dziale 'Jacek Miłaszewski' rozpoczęta przez jaca, 15 Lipiec 2008.

1. Marchewa Użytkownik

Zawód:
    Realizator dźwięku
    Nie mniej jednak płyta brzmi na prawdę super i brzmienie beczek jakie udało ci się wykręcić jest na światowym poziomie. A to co napisałeś napawa mnie optymizmem i podnosi na duchu w perspektywie
    moich własnych produkcji które, powstają na tzw. budżetowym sprzęcie.

Serducho i uszy - najważniejsze peryferia studyjne ;)

Pozdrawiam,
    Marchewa
  2. Marchewa Użytkownik

Zawód:
    Realizator dźwięku
    Jacko, w takim razie pozwol ze zadam ci konkretne pytanie/nia ;) Czy na np. plycie ACID'ow clipowales osobno slad werbla czy dopiero calosc bebnow jako grupe, czy dopiero caly miks ? Jezli pojedynczy slad a nie grupe to czy moglbys uzasadnic dlaczego tak ? No i sytuacja odwrotna takze...

Zdaje sobie sprawe ze nic nie zastapi lat doswiadczenia i lat spedzonych przy miksach ale moze chocby jaks wskazowka z twojej strony.
  3. jacek.mixer Administrator

Zawód:
    mikser
    DAW:
    Pro Tools
    z tego co pamietam werbel tam byl rozbity sumarycznie na 4-5 kanalow z roznymi ustawieniami kompresji, jeden ze sladow byl przesterowany sansampem psa-1

wiem, ze brakowalo mi werbla i ze wzgledu na swoje kiepskie umiejetnosci zabraklo mi na grupie bebnow dynamiki i werbel poszedl bezposrednio na sume

95% brzmienia w tym werblu jest w rece perkusisty
  4. jacek.mixer Administrator

Zawód:
    mikser
    DAW:
    Pro Tools
    to juz bylo dawno, ale skoro w watku o "fishdick zwei" wrzucilem teledysk, to tu tez wrzuce :)

Share This Page